Pénzcentrum

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.05.13)

2019.05.13. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.05.13).


Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.05.13).

36 órás előrejelzés

Hétfőn az ország keleti, legtovább északkeleti felén szakadozott marad a felhőzet, nyugaton, délnyugaton viszont egyre többfelé elered az eső, záporokra, helyenként zivatarokra készülhetünk. Szeles lesz az idő, északkeleten és a Dunántúlon többfelé viharossá fokozódik az északias szél. Jelentős lesz a hőmérsékleti kontraszt nyugat és kelet között, 8-25 fokig emelkedik a hőmérséklet, keleten lesz meleg, nyugaton jóval hűvösebb.

Kedden kezdetben északkeleten még szakadozott lehet a felhőzet, majd mindenhol beborul és országszerte készülhetünk esőre, záporra, keleten zivatarra. Az északias szelet továbbra is élénk, erős, nyugaton viharos lökések kísérik. Nyugaton 10 fok alatt maradnak a maximumok, ezzel szemben keleten még 20 fok körül alakulnak.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn főként az ország nyugati, délnyugati, majd déli felén számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra, így vizes, csúszós útszakaszokkal többfelé találkozhatnak az útnak indulók. Sokfelé kell számítani élénk, erős, nyugaton és északkeleten viharos lökésekre, melyek jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn kettősfronti hatásra számíthatunk. Elsősorban a Dunántúlon élők számíthatnak görcsös és gyulladásos panaszokra, fejfájásra, hasi- és izomgörcsökre, vérnyomás-ingadozásra, keringési panaszokra. A kopásos eredetű ízületi panaszok egész nap fennállhatnak. A szeles tájakon élők nyugtalanságot, idegességet tapasztalhatnak. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/idojaras-mire-szamithatunk-ma-20190513.1078019.html