Pénzcentrum

Bukhatja nyereményét a legfrissebb lottómilliárdos? Még nem nyugodhat meg

2019.04.22. 11:30

Nem dőlhet még hátra az ország legfrissebb lottómilliárdosa: simán bukhatja a nyereményét, ha nem jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.-nél. Erre 90 napja van, utána már nem adják neki oda a pénzt. Pár éve valaki például 430 millió forintot hagyott bent az Ötöslottón, egyszerűen nem jelentkezett a nyereményért.


Szombaton óriási szerencse érte egy honfitársunkat, aki a "14; 21; 53; 60; 90" számsorozattal feladott szelvényével 4 milliárd 194 milliárd forintot nyert az Ötöslottón. Ugyanakkor az új magyar multimilliárdos még nem dőlhet hátra: a nyertesnek a sorsolás napjától számított 90 napon belül, azaz 2019. július 19-ig kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél. Az ilyen rendkívül nagy összegű nyeremények esetére külön telefonszámot tart fenn a társaság a jelentkezés céljából - ez az úgynevezett nagynyertes-vonal. A telefonszám a www.szerencsejatek.hu oldalon és minden értékesítőhelyen megtalálható.

Amennyiben a szerencsés játékos telefonon jelentkezik, a lottótársaság elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, hogy valóban a nyertessel beszél. Ezután kezdődik meg a kifizetési eljárás lefolytatása.

{{KAPCSOLODO:1077207}}

A nyereményfelvétel folyamatáról általánosságban elmondhatjuk, hogy amennyiben a nyertes telefonon jelentkezik, a lottótársaság először meggyőződik arról, hogy tényleg a nyertessel beszél. A szelvény olyan információkat tartalmaz, amelyről csak a tényleges nyertes tudhat. A kifizetési eljárás lefolytatása mindezek után történik a Szerencsejáték Zrt. által meghatározott helyen és időben.

Általánosságban elmondható, hogy amíg a kisebb nyereményekről esetenként megfeledkeznek a játékosok (éves szinten több milliárd forint ragad bent a rendszerben), de meglehetősen ritka, hogy a több százmillió forint feletti nyereményekért ne jelentkezne tulajdonosuk. Bár előfordult már ilyen eset is: az Ötöslottón néhány éve például 430 millió forintért nem jelentkezett a nyertes.


URL: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/bukhatja-nyeremenyet-a-legfrissebb-lottomilliardos-meg-nem-nyugodhat-meg.1077229.html