Pénzcentrum

Hivatalos: bematricázza a kormány az ajándék milliókból vett autókat

2019.03.13. 11:50

Tegnap este megjelent a Magyar Közlönyben a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatásáról szóló kormányrendelet. A rendelet javarészt a már eddig is ismert feltételeket pontosítja, akad azonban néhány újdonság is a passzusok között.

KATT! Minden szükséges információ, amit a 10 milliós babaváró hitelről tudni kell


Tegnap este megjelent a Magyar Közlönyben a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatásáról szóló kormányrendelet. A rendeletben már egyértelműen szerepelnek az eddig is ismert részletek, újdonság azonban, hogy a rendelet értelmében

"Családbarát Magyarország" logóval kell ellátni az állami támogatással vásárolt kocsikat.

Arról egyelőre nincs információ, mekkora lesz majd a logó, ám az biztos, hogy ennek költsége az autókereskedőket fogja minden esteben terhelni. Az alábbiakban a rendeletből mutatjuk a további használati feltételeket, illetve a támogatás esetleges visszafizetésére vonatkozó passzusokat is.

Használati feltételek

Ahogy sejteni lehetett, amennyiben valaki nem teljesíti a rendeletben foglalt feltételeket, akkor a szerzési támogatást az államháztartásról szóló törvény szerinti késedelmi kamattal növelten vissza kell fizetni. Ilyen feltétel többek között az, hogy 3 évig nem lehet eladni az autót, sem tunningolni, de a családbarát matrocátós sem lehet megszabadulni; illetve elválni sem lehet, élettársi kapcsolat esetén megszüntetni a jogviszonyt.


URL: https://www.penzcentrum.hu/hitel/hivatalos-bematricazza-a-kormany-az-ajandek-milliokbol-vett-autokat.1075741.html