Pénzcentrum

Színt vallott a magyar sztárzenekar frontembere: rezsire kellett a koncertpénz

2019.02.09. 15:55

Azt, hogy Magyarország legnagyobb, leghíresebb zenészei mennyiért vállalnak fellépéséket homály övezi. Időről-időre napvilágot látnak azonban olyan információk, amelyektől leesik az ember álla. A Magna Cum Laude például 2018-as információk szerint egy 90 perces fellépésért 2 850 000 forintot kért, pedig a frontember saját bevallása szerint korábban volt, hogy azért mentek el valahova koncertezni, hogy a tagok egyáltalán ki tudják fizetni a villanyszámláikat.


(...) sok feszültség adódott köztünk a pénztelenségből is (...) Voltak bulik, amiket csak azért vállaltunk, hogy be tudjuk fizetni a villanyszámláinkat

- számolt be a Magna Cum Laude nehézségeiről Mező Misi a Hot magazinnak. Az énekes azt is elmesélte a lapnak, hogy korábban egy évig nem is volt a zenekar tagja, ugyanis az akkori menedzser szerint testsúlya miatt nem mutatott jól frontembernek, amivel ráadásul zenekari társai is egyetértettek. Azóta azonban már rendeződtek a dolgok, és most a frontembere elmondása szerint nagy az egység.

Ettől függetlenül az énekes azt vallja, hogy a zenészek élete olyan bizonytalan, mint a kutya vacsorája.

Így nem dőlhetek hátra, ez kétségtelen. Három gyermek édesapjaként nem élhetek egyik napról a másikra

- mondta el Mező Misi, akinek manapság talán már nem kell annyit aggódnia az anyagiak miatt, mint a kezdetekkor.

Milliókat kaszálnak

2018 májusában került fel az internetre egy lista, amin rengeteg magyar előadó fellépési gázsija szerepelt. Bár az nem derült ki, honnan származtak az adatok, akkor egyetlen a listán szereplő zenész/zenekar sem jelentkezett, hogy valótlanok lennének az adatok. Ezen a listán a Magna Cum Laude is szerepelt, akik nem kevesebbet

mint 2 850 000 forintot kérnek el egy 90 perces élő fellépésért.

Ennél egyébként nem sok drágább produkció szerepelt a listán, egészen pontosan csupán kettő. Az egyik az akkor még létező Majka és Curtis formáció volt, ők 90 percért 2 907 000 forintot kértek, míg Rúzsa Magdi ugyanennyi fellépési időt 3 400 000 forintért vállalt.

{{EMBED:infogram_73aa958d-3a5e-4d35-a5ec-0796d57ed498}}

A teljes listát a feni táblázatban lehet böngészni, annyit azonban érdemes ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy az információk lassan már egy évesek, és bár az előadók nem igen cáfoltak a rajta lévő számokat, máig nem tudni kis és milyen okok miatt adta közre a listát. Azt is fontos megjegyezni, hogy bár a számok első pillantásra magasnak tűnhetnek, nem szabad elfelejteni, hogy egy-egy zenekar esetében akár több tucat ember rakja össze a produkciót, ami bizony nem olcsó mulatság.

Majka például anno azt nyilatkozta a listával kapcsolatban, hogy egy 18 fős stábbal, három teherautóval és két személykocsival járják az országot. És mivel a piacról élnek, ha ennyi pénzért megveszik őket, akkor ennyi az áruk.

(Borítókép - MTI Fotó: Veres Nándor)


URL: https://www.penzcentrum.hu/karrier/szint-vallott-a-magyar-sztarzenekar-frontembere-rezsire-kellett-a-koncertpenz.1074675.html