Pénzcentrum

Meglepő dolog derült ki a drága kocsikról: ennyire megbízhatóak a SUV-ok

2019.02.08. 16:50

A magas árcédula nem jár együtt a megbízhatósággal: kiderült, hogy melyik luxuskocsik rohadnak le a leggyakrabban. Arról is készült felmérés, hogy pontosan mi is romlik el leginkább.


Hiába veszel drága, márkás autót, egyáltalán nem biztos, hogy a sok-sok pénzedért megbízhatóságot is kapsz. Egy a Daily Mail által ismertetett kutatás szerint ugyanis minél újabb és drágább egy autó, annál nagyobb a valószínűsége egy meghibásodásnak. Kiderült, hogy egy nagyjából 3,6 millió forintos városi autó sokkal kisebb valószínűséggel romlik el, mint egy 15 milliós városi terepjáró.

Aki majmot vesz, vegyen banánt is!

Minél drágább egy autó, a fenntartása is annál többe kerül a szerelése: a luxusverdák közül is a 3 évnél fiatalabb városi terepjárók a legmegbízhatatlanabbak. Ugyanakkor a felmérés szerint  sok baj van az olyan 3 évnél fiatlabb luxuskocsikkal is, mint 5-ös, 7-es BMW, E és S-osztályú Merci. Ezek esetében a tulajdonosok harmada tapasztalt motorikus meghibásodást, és átlagosan 2,5 napot töltöttek a szerelőnél. A fiatal SUV-ok esetében sem jobb a helyzet: a kocsik több mint negyedének volt hibás a motorja, átlagosan két napot töltöttek szervízben.

Összehasonlításképpen a kicsi, városi autók tulajdonosai negyedennyit töltenek a szerelőnél:  visszajelzések szeint a kisautók csupán 17 százaléka volt hibás.

Az adatok szerint leggyakrabban pont a kényelmi extrákkal kapcsolatos dolgok romlanak el. A felmérés szerint a luxusautók leggyakoribb hibái a következők:

A válaszokból kiderült, akik olcsóbb kocsit vettek, azok feleannyit költöttek szervízre, mint a luxusautósok. A megbízhatósági statisztikák is alátámasztják, hogy a középkategóriás autók javíttatása is kevesebbe kerül.


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/meglepo-dolog-derult-ki-a-draga-kocsikrol-ennyire-megbizhatoak-a-suv-ok.1074645.html