Pénzcentrum

Itt a wellness-bakancslista: két magyar termál is Európa legjobbjai között

2019.01.29. 16:48

Két magyar termálfürdő is felkerült egy neves utazási portál toplistájára. Emellett számos olyan komplexum van, amelyeket Magyarországról akár kocsival is elérhetsz!


Két magyar úticél is van a Lonely Planet nevű útikönyv online felületének tavaszi wellness-bakancslistáján, amely olyan európai fürdőhelyeket sorol fel, ahová mindenképpen el kell látogatni pihenni. Mutatjuk, mit gondol a neves szaklap a hazai termálokról, és a többi díjazottat is!

Hévíz

A vízililiomokkal határolt, ápolt parkok által körülvett szép Hévíz a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógyfürdőjével büszkélkedhet. A gyógyfürdő-komplexum a téli időszakban is kényelmes kikapcsolódást nyújt - vélte a Lonely Planet, amely azzal a szlogennel ajánlja a hévízi tavat, hogy "térj vissza a természethez!"

Budapest, Széchenyi fürdő

A portál a város egyik legfontosabb látnivalójaként emlegeti a Széchenyi fürdőt, amelyet Budapest számos fürdője közül válsztottak a legjobbnak. Mint írták, a komplexumban 12 különféle medence és 10 szauna szolgálja a kényelmet.

Egy köpésre vannak, megéri kimenni

Számos olyan fürdőhelyet sorolnak fel, amelyek akár autóval is elérhető távolságra vannak Magyarországtól! Az egyik ilyen a csehországi Karlovy Vary, amelyet IV. Károly alapított a 14. században. A fürdőváros forrásvize a bőrt és a belső szerveket is regenerálja. Rengeteg fürdőhozel közül lehet válogatni.

Szerepel még a listán az ausztriai Rogner Bad Blumau is, amelyet Friedensreich Hundertwasser osztrák építész tervezett. A komplexumot két termálforrás is táplálja, a szaunák és a kezelőszobák mellett pedig egy holt-tengeri sóbarlangot is kialakítottak. Szintén a listán van a tiroli Aquadome, ahol három "lebegő" szabadtéri medencében lehet fürdőzni.

Ajánlják még a szlovéniai Klevevska Toplica nevű fürdővárost, is ahol nyugodt, erdei környezetben lehet pihenni, és a közelben van a Klevevz-kastély is. A forrásból érkező víz pedig egész évben 20 fokos.

Felkerült a szlovákiai Pöstény (Piestany) is, amely az ország legnagyobb fürdővárosa. Mindössze 86 kilométerre van Pozsonytól, kitűnő kikapcsolódási lehetőség.

Európa legjobb termálfürdői a Lonely Planet szerint:

A többi, kicsit távolabbi fürdők között itt tudsz büngészni!


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/itt-a-wellness-bakancslista-ket-magyar-termal-is-europa-legjobbjai-kozott.1074327.html