Pénzcentrum

Így úszhatod meg fillérekből a családi korcsolyázást: rengeteg az ingyenes lehetőség

2018.12.22. 13:01

Végre itt a téli szünet, sok szülő kivette a december 27-ét és 28-át is, vagyis több, mint egy hét áll a családok rendelkezésére , hogy kipihenjék 2018 fáradalmait, felöltődjenek és ezzel együtt minőségi időt töltsenek együtt. Viszont a karácsonyi időszak igencsak megterheli a családi költségvetést: az ajándékok, a nagybevásárlás mind mind jelentős anyagi terhet ró a családokra. Viszont néhány helyen ingyen is korizhat a család, vagyis ha mindenkinek van korcsolyája, egy fillérbe sem kerül a családi program.


2018-ban a tavalyinál 4 ezer forinttal többet, átlagosan csaknem 47 ezer forintot költenek a magyar háztartások a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó kiadásokra - derül ki a CIB Bank kutatásából. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy korántsem csak a karácsonyi kiadásokra kell költeni decemberben: ott van még a rezsi, sokaknak a lakbér. Anyagilag tehát igencsak megterhelő ez az időszak. 

Épp ezért egy a két ünnep közötti családi program is jelentős anyagi nehézséget jelenthet sokak számára. A jó hír viszont, hogy például egy családi korcsolyázást fillérekből megúszhatunk. Sok helyen ugyanis nem kell belépőt fizetni, pénzt csak akkor kell költeni, ha valakinek nincs korcsolyája, ez esetben pedig mindösze a bérlést kell állni. A teljesség igénye nélkül itt vannak azok a helyek, ahol ingyen lehet korcsolyázni a fővárosban.

{{EMBED:infogram_83ac4130-3a03-412e-949c-b1cfaea92a9e}}

A korcsolyabérlésnél általában az alacsonyabb összeg a gyermek, a magasabb összeg pedig a felnőtt méretre vonatkozik.


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/igy-uszhatod-meg-fillerekbol-a-csaladi-korcsolyazast-rengeteg-az-ingyenes-lehetoseg.1073227.html