Pénzcentrum

Így síelhet fillérekből a család: ezek a legolcsóbb úti célok

2018.12.20. 11:00

Noha Magyarország nem számít kifejezetten sínagyhatalomnak, ehhez a földrajzi adottságai nem megfelelőek, jó pár sípálya működik hazánkban. Nem is feltétlenül kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, siklani szeretnénk:  van, ahol 4-5 éve nem is emelkednek az árak. Mutatjuk, a karácsonyi szünetben hová érdemes menni, ha síelni szeretne a család, és azt is, mennyibe kerül idén a havas családi móka.


Van, ahol már december elején elindult a síszezon és van olyan pálya is az országban, ahol ma délelőtt 9.30-kor lehet először siklani a havon. Az árak szinte mindenütt nőttek idén, van azonban kivétel. A Dobogókő Sícentrum megkeresésünkre megerősítette, nem arról van szó, hogy ne frissült volna a honlap, ők 4-5 éve nem emelnek a a jegy-és bérletárakon.

Nagyon rövid a szezon, tavaly 3 hétig működtünk, ezért fontos, hogy minél többen jöjjenek. Azt gondoljuk, hogy ha emelnénk az árakon, megcsappanna a vendégszám, azt pedig nem szeretnénk

 - mondták. Dobogókőn egyelőre nem is lehet síelni, arra a kérdésre, mikor indul a szezon, közölték: amint lesz tartós havazás.

Ennyiért síelhetünk idén

A Mátraszentistváni Síparkban nagyjából 7 százalékkal kell többet fizetnünk, mint tavaly, a visegrádi Nagyvillám Sípályán viszont tavalyhoz képest 12 százalékkal kerülnek többe a belépők.

{{EMBED:infogram_cba4bc7e-f1df-4c4f-b7c1-52bed3143785}}

Jól látható, hogy jelentős különbségek vannak a jegyárak között. Érdemes észben tartani, hogy a fenti táblázat a napijegyeket tartalmazza. De a visegrádi és az eplényi sípályákon van lehetőség 2, 3 vagy 4 órás, vagy akár 8 órás jegyet is váltani, a Kékestetői sícentrumban pedig délelőtti és délutáni jegyet is vehetünk.

Érdemes figyelni a kedvezményes ajánlatokat!

Sok helyen lehetőség van bérletet váltani, és vannak kedvezményes ajánlatok is. A visegrádi Nagyvillám sípályán például szombaton és vasárnap délután 5 óra után a kedvezményes hétköznapi jegyárakat kell kifizetni, a Mátraszentistváni Síparkban minden családnak a harmadik gyerektől (ha a gyerekek 14 év alattiak), fejenként csak 3000 forintot kell fizetnie. Az eplényi Intersport Síarénában van Tanulópálya jegy, ami olcsóbb ugyan (a felnőtteknek 3100, a diákoknak/senioroknak 2800 forintba kerül), de a pályát csak oktatóval lehet igénybe venni.


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/igy-sielhet-fillerekbol-a-csalad-ezek-a-legolcsobb-uti-celok.1073137.html