Pénzcentrum

Ennyi nyugdíjat kap Nemere István, a közismert magyar író

2018.05.14. 16:30

700 könyvet hozott össze eddig Nemere István, az ismert magyar író. Most azt is elárulta, hogy mennyi a nyugdja. Előzetesen annyit, hogy nem sok.


37 ezer forint a nyugdíjam. Ez annyira kevés, hogy még nyugdíjsegélyt is kapok

- nyilatkozta a hvg.hu-nak Nemere István író, könyvgyár. Anyagi helyzetével kapcsolatban hozzátette, hogy háromszor vált el, egy tízéves Suzukival jár és az is a banké.

18 éves kora óta ír, eddig 700 könyve jelent meg magyar nyelven. Több kiadóval dolgozik, ugyanis egyetlen nem bírná a tempóját. Alapos munkastílusáról sokat elárul, hogy 

írtam egy Oszama bin Laden-életrajzot 4-5 nap alatt. Még nem volt vége a szeptembernek, amikor én már két könyvet kiadtam a 9/11 témában.

Mit lehet tenni?

Ez a példa is jól szemlélteti, hogy pusztán az állami nyugdíj sokszor nem elegendő a megélhetési költségekre, így nem kerülhető el a saját tartalékok felhalmozása.

{{KAPCSOLODO:1063463}}

Ezzel tisztában van a magyar állam is, nem véletlen, hogy adójóváírások formájában támogatja, illetve ösztönzi a nyugdíjcélú megtakarításokat. Ezek különböző formáiról már többször írtunk (legutóbb ittitt és itt). Részleteiben persze jelentős különbségek vannak a három megtakarítási forma között, abban azonban egyformák, hogy éves befizetéseink után kapunk adójóváírást, illetve a megtakarított összeget a nyugdíjba vonulást követően használhatjuk fel.

Gondoljunk az egészségünkre is

Természetesen az sem árt, ha a későbbi betegségek esetére is megpróbáljuk bebiztosítani magunkat. Ma már számos szolgáltatásalapú egészségbiztosítás érhető el Magyarországon. Ezek a biztosítások úgy működnek, hogy betegség esetén a biztosító pénzén kereshetünk fel magánorvosokat és privát ellátókat. Ezek nagy előnye - szemben az állami egészségügyi ellátókkal -, hogy jellemzően nem kell heteket, hónapokat várni egy-egy vizsgálatra.

{{KAPCSOLODO:1063293}}

Egyelőre a magyarok többsége még nem rendelkezik ilyen biztosítással, pedig akár havonta néhány ezer vagy tízezer forintért is igénybe vehetőek ezek a szolgáltatások.

Borítókép forrása: MTI Fotó / Czimbal Gyula


URL: https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/ennyi-nyugdijat-kap-nemere-istvan-a-kozismert-magyar-iro.1066448.html