Pénzcentrum

Rengeteg sofőrt keresnek: 448 ezer forintos fizetés, B-s jogsi is elég

2018.03.28. 14:03

Akár 448 ezer forintos bruttó bért ígérve toboroz buszsofőröket a BKV. Az állásra ráadásul csekély jelentkezési feltételeket állapítottak meg, így például kötelező idegennyelv használatról egyáltalán nincs benne szó, sőt alapfokú végzettség is bőven elegendő a munkakör betöltéséhez.


Új álláshirdetésre figyeltünk fel a BKV hivatalos weboldalán - a facebookon keresztül -, ami mellé egy újraszerkesztett jelentkezési felület is tartozik. A portálon közzétett hirdetmény alapján 2018-ban egy leendő buszsofőr akár 448 ezer forintos bruttó bért is hazavihet.


A BKV legújabb toborzó hirdetménye.

A képen ugyanakkor jól látszik, hogy a 2017-es havi bruttó bér a sofőrök átlagából van számolva, így a 2018-ra előirányzott 12 százalékos bérfejlesztés is átlagban értendő.

A hivatalos oldalán elérhető megújult jelentkező felületen fontos változás például, hogy most már a meglévő jogosítványtípus alapján - szortírozva - lehet jelentkezni. Ez annyit jelent, hogy B, C kategóriával először csupán vezetői tanfolyamra, D kategóriával már egyből egy betöltendő állásra lehet jelentkezni. A tanfolyamok alatt ösztöndíj érhető el, ám tanulmányi szerződés kötése szükséges a vállalattal.

Ezután azonban nincs újdonság a munkakör betöltésének feltételeit illetően:

A vállalat mindezek után 1461 forint/órás alapbért ajánl a leendő autóbuszvezetőknek, plusz kollektív szerződés szerint bérpótlékot és juttatásokat.

Sofőröket bármi áron

Az utóbbi időben több magyar tömegközlekedési nagyvállalat is rákapott arra, hogy különböző járatain kutatja leendő munkatársait. A járművek falára, ablakára kiragasztott állásajánlatok sokszor igen kecsegtető lehetőségeket kínálnak, miközben alig kötnek ki feltételeket. A Pénzcentrum az utóbbi időben számtalan ilyen, újszerű toborzási akcióról is beszámolt:

Ennél is korábban a BKV egyébként már próbálkozott ablaküvegre ragasztott hirdetésekkel buszsofőröket keresni, ám annak az ügynek csúnya bonyodalom lett a vége. Sokáig úgy tűnt ugyanis, hogy a leendő sofőrök többet keresnének, mint a már régóta a cégnél dolgozó kollégák. Ez jött át legalábbis a szóróanyagokon látható 400 ezer forintos álomajánlatokból.

{{KAPCSOLODO:1063391}}

Hamar kiderült ugyanakkor, hogy a hirdetésekben feltüntetett fizetések valójában a jelenlegi sofőrök átlagkeresetét jelentette, nem pedig a kezdőbéreket.


URL: https://www.penzcentrum.hu/karrier/rengeteg-sofort-keresnek-448-ezer-forintos-fizetes-b-s-jogsi-is-eleg.1065120.html