Pénzcentrum

Itt a bizonyíték: ennyit fizet dolgozóinak a Meki

2017.09.29. 13:30

Többször kiszivárgott már, hogy mennyit lehet keresni a McDonald’s éttermeiben, hirdetésekben is lehetett találkozni konkrét számokkal, de a mostani húzására még nem volt példa: kirakatba tette, mennyit fizet a dolgozóinak a Meki.


Gyakran vicc tárgya, hogy milyen egy McDonald’s étteremben dolgozni, ugyanakkor az elmúlt időszakban nagyon sokat tett a Meki azért, hogy jobb legyen a megítélése, és úgy éljen a köztudatban, mint egy jó munkahely. Már a tévében sem csak az ételeiket reklámozza, hanem azért is bőségesen jattol a kereskedelmi csatornáknak, hogy elültesse a fejekben, az éttermeiben a party arcok is megtalálják a számításaikat, és még a csinos Lucát is, akiért pláne megéri a Mekiben dolgozni.

A nyár folyamán már rábukkantunk olyan mekis hirdetésre, amiből kiderült, hogy mennyit is lehet keresni a cégnél. Most már hirdetéseket sem kell bogarászni hozzá, nem árul zsákbamacskát a Meki, egyenesen a kirakatba tette a béreket. Szó szerint. A kiírás szerint a nettó bér 8 órában garantált 120 ezer forint, a teljes juttatási csomag pedig nettó 136 ezer forint.

Mostanában inkább béremelésektől hangos a sajtó, éppen ezért érdekesség, hogy a gyorsétteremlánc nyári hirdetésben még az állt, hogy minimum 162 ezer forint garantált bért adnak annak, aki legalább 160 órát dolgozik, és ha mindezt éjszakai műszakban teszi, akkor 225 ezer forintot fizetnek érte. Kezdésnél 900 forintos órabért adnak, szombati és vasárnapi munkáért plusz kétezer forint is jár. Emellett műszakpótlékos is fizet, 18 és 22 óra között plusz 30 százalékot, ami 1170 forintos órabért jelent, éjszaka (22-06 óráig) pedig 40 százalékot, ebben az esetben 1260 forint az órabér. Ezen felül ingyenes étkezést, és negyedévente 25 ezer forintos plusz juttatást is kapnak a dolgozók.

A fentiek fényében furcsa, hogy most jóval alacsonyabb béreket ad az étteremlánc a leendő kollégáinak, de ezt az is magyarázhatja, hogy vannak a McDonald’s vállalatnak is éttermei és a franchise-partnereknek is, a bérek pedig eltérők lehetnek ezekben. A szlogen viszont franchise lévén mindenhol ugyanaz: Mekisnek lenni jó! Ha másért annyira nagyon nem is, legalább Lucáért.


URL: https://www.penzcentrum.hu/karrier/itt-a-bizonyitek-ennyit-fizet-dolgozoinak-a-meki.1059901.html