Pénzcentrum

Top 20: ezeket a laptopokat érdemes megvenned idén a gyereknek

2017.08.11. 11:00

Kellene egy új laptop a gyereknek az iskolakezdésre, de nem igazodsz el a rengeteg típus között? Mutatjuk a szezon legjobb ár-érték arányú gépeit. Ne aggódj a pénz miatt, 3 árkategóriát szemléztünk, illetve a finanszírozáshoz is adunk tippeket.


Hivatalosan mához három hétre kezdődik a 2017/18-as tanév. Igen, pénteken. De most komolyan, szerinted nem értelmetlen ennyire ragaszkodni a szeptember elsejei kezdéshez; amikor kezdődhetne a suli szeptember első hétfőjén vagy akár az elsejéhez legközelebb eső hétfőn is?

{{EMBED:infogram_mikor_kezdodik_a_201718_as_tanev}}

Lényeg a lényeg, ez az időszak különösen megterhelő a magyar családok számára. Felmérések szerint tízezrekbe kerül az iskolakezdés, amit a háztartások számottevő része csak hitelből tud finanszírozni. Különösen akkor, ha a tankönyvek, tanszerek, ruházat, és egyebek mellett az iskolásnak már számítógépre is szüksége van a tanuláshoz. Hiába érik egymást ugyanis mostanság a különböző tanévnyitó akciók a műszaki áruházakban (is),

egy új laptop alaphangon is bő százezres kiadást jelent.

A felhozatal persze, ahogy a márkák terén, úgy árban és minőségben is rendkívül széles, a választás azonban így sem egyszerű. Azt persze fontos már az elején leszögezni, hogy minden esetben megbízható kereskedőnél vásároljunk, és próbáljunk olyan ajánlatot választani, amelynél van garancia is. Mindemellett néhány modell csak külföldről, vagy külföldi webshopból szerezhető be, így ezekben az esetekben ne csak annak nézzünk utána, hogy érvényes-e itthon a garancia rá, hanem, hogy van-e olyan szervíz, amely elromlás esetén javítani tudja a gépet. Nézzük az idei szezon legjobb ajánlatait!

Alacsony árkategória:

Közép árkategória:

Magas árkategória:

Kimerült a családi kassza?

Sikerült kiválasztani egy tuti darabot - ami szerinted is megfelel a tanuláshoz, és még a gyereknek is teszik -, viszont az iskolakezdésre szánt keret már kimerült? Ne ess pánikba, ilyenkor jön kapóra a személyi kölcsön; és bár sokan viszolyognak tőle, de le kell szögezni, hogy gyerekeink oktatásába mindig megéri pénzt fektetni. Persze ilyenkor érdemes lecsapni a 0 százalékos THM-mel kecsegtető akciókra is.

De a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorával is könnyedén megtalálhatod a pénzügyi szokásaidhoz leginkább passzoló, na meg a legolcsóbb konstrukciót. De a példa kedvéért mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást; 200 ezer forintos hitelösszeggel, 1 éves futamidővel, és az egyéb beállításoknál az alapértelmezett funkciókkal kalkuláltunk.

Ezek alapján jónak tűnik a Budapest Bank "Hitel Expressz" fantázianéven futó konstrukciója, amelynél 24,80 százalékos THM mellett, havonta 18760 forintos fix törlesztővel számolhatunk. De érdemes megemlíteni a Provident személyi kölcsönét is, amely esetében hetente (!) 3961 forintos törlesztőt ígér a 24,88 százalékos THM. A Cetelem "Mindig kéznél kölcsönénél" pedig 19399 forintos havi fixet mutat a 33,18 százalékos THM.


URL: https://www.penzcentrum.hu/karrier/top-20-ezeket-a-laptopokat-erdemes-megvenned-iden-a-gyereknek.1058453.html