Pénzcentrum

Az egekbe tolták a lakásárakat az egyetemisták

2017.07.21. 09:30

Napokon belül kihirdetik a felsőoktatási ponthatárokat, az egyetemi városokban pedig újra felpörög a lakások és albérletek piaca - írja a Világgazdaság.


Ráadásul az ingatlanok 25-30 százalékkal drágultak az elmúlt évben a frekventált fővárosi kerületekben, az érintett vidéki városokban - Szegeden, Pécsett, Győrben, Debrecenben és Miskolcon - pedig átlag 10-12 százalék volt az áremelkedés. A vidéki egyetemi városok közül Miskolc a legolcsóbb, 120 ezer forint az átlagos négyzetméterár lakásvásárlás esetén. Pécsett 170 ezer, Szegeden 185 ezer, Debrecenben 235 ezer, Győrben 260 ezer forint.

A garzonok átlagára fajlagosan magasabb, márpedig a gyereküknek lakást vásárlók körében népszerűek a kislakások - írja a lap az OTP Ingatlanpont kínálata alapján. Vidéken ezek ára ötmilliónál, a fővárosban 7-8 milliónál kezdődik. A friss egyetemisták helyzetét nehezíti néhány nagyvárosban, például Győrben, Székesfehérváron vagy Kecskeméten, hogy az élénk iparélet miatt a piacon egyébként is hiány van eladó és kiadó ingatlanokból.


URL: https://www.penzcentrum.hu/otthon/az-egekbe-toltak-a-lakasarakat-az-egyetemistak.1057785.html