Pénzcentrum

Gyógyszergyári épület lángol Budaörsön + VIDEÓ

2017.04.25. 14:30

Kigyulladt egy gyógyszergyári épület kedd délelőtt Budaörsön, veszélyes anyagok eddig nem kerültek a levegőbe, a katasztrófavédelemnek sérültekről nincs tudomása. A Pharma park területén keletkezett tűz miatt a rendőrség lassítja a forgalmat az M1-es autópályán.


Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte, a mintegy 5000 négyzetméteres épület 3000 négyzetméteres raktárrésze kapott lángra, több tűzoltóegység kezdte el oltani. A Vasút utcában keletkezett tüzet budapesti, törökbálinti és érdi tűzoltók oltják, riasztották a fővárosi katasztrófavédelmi mobil labort is. Az eddigi mérések veszélyes anyagot nem mutattak ki, a területet nem kellett kiüríteni.

A szóvivő kitért arra is, hogy az épületben dolgozóknak időben sikerült kimenekülniük, sérültekről nincs tudomásuk. Tájékoztatása szerint nehezíti az oltást, hogy szendvicspanel szerkezetű az épület, ezért meg kell bontani a borítólemezeit.

{{EMBED:https://www.youtube.com/embed/N8Jlvg7djdQ?rel=0}}

A tűz miatt a rendőrség lassítja a forgalmat az M1-es autópálya 7-es és 11-es kilométere között - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A rendőrségi honlapon olvasható közlemény szerint lezárták a budaörsi áruháznál lévő lehajtót az M1-es és M7-es bal pályán. A rendőrség a gépjárművezetők fokozott óvatosságát és türelmét kéri.

Címlapfotó: Mihádák Zoltán/MTI


URL: https://www.penzcentrum.hu/biztositas/gyogyszergyari-epulet-langol-budaorson-video.1054973.html