Pénzcentrum

Több tízezer magyar számlájáról tűnhet el pénz hamarosan

2017.04.12. 11:31

Egyre jobban közeledik a határidő: május 31-én ugyanis eltűnnek a SZÉP kártyákra 2015-ben feltöltött összegek. A hamarosan lejáró pénzeket elkölthetjük többek között: szállásra, étkezésre, sportolásra, de akár egyéb szórakozásra is, ez pedig most igazán jól jöhet az előttünk álló 4 napos hosszú hétvégén.A bankok tapasztalatai szerint sokan az utolsó pillanatra hagyják a SZÉP kártyáikon lévő összegek elköltését. Olyan nagyon sokáig azonban már nem szabad várunk, hiszen azokat a pénzeket, amiket a munkáltatók még 2015-ben utaltak a SZÉP kártyánkra,

2017. május 31-ig kell elkölteni.

Mi lesz azzal a pénzzel, ami a kártyákon marad?

A fel nem használt összegeket a SZÉP kártyát kibocsátó intézmény köteles visszautalni a munkáltatónak, akitől a feltöltés érkezett.

Tavaly mindösszesen 764 millió forint maradt a kártyákon, ez kártyabirtokosként átlagosan 5800 forintot jelentett

- tudta meg a Pénzcentrum az OTP banktól.

A K&H banknál tavaly, a 2014-ben feltöltött összeg mindössze fél százaléka veszett el, míg az MKB banknál 164 millió forintot nem költött el a 27 ezer jogosult. Az elmúlt évekhez képest nem volt nagy eltérés, a kártyákon maradt összegek az 5-6 ezer forint körül mozogtak a banknál.

Tavaly az MKB SZÉP Kártyára 2014 évben ékezett befizetésekből 1 763 munkaadónak történt visszafizetés: a legnagyobb tétel 3 millió forintot meghaladó volt 4 munkáltató számára, míg 500 forint alatti summát kapott vissza 240 cég

- tette hozzá a bank.

Mennyit kell még mostanában elkölteni?

{{EMBED:infogram_eddig_hasznalhatod_meg_fel_a_2015_os_szep_kartya_penzeket}}
Vagyis összesen még csaknem 4 milliárd forintot kell elköltenünk május végéig.

Mire használhatjuk fel ezt a pénzt?

A május végi határidőig még két hosszú hétvége is vár ránk: április 14-17-ig 4 napot pihenthetünk egyhuzamban, míg április 29- május 1 között 3 napot.. Ez a két hosszú hétvége pedig kiváló alkalom arra, hogy elköltsük a SZÉP kártyákról a lejáró pénzösszegeket.

{{EMBED:infogram_mkb_szep_kartyak___lejaro_utalvanyok_megoszlasa}}

Hova, mennyiért?

Aki a mostani hosszú hétvégén utazna el valahova, annak nem árt sietnie, hiszen hamar betelnek a legjobb helyek.  Persze még mindig találhatunk fillérekért is szállásokat. A Pénzcentrum körképe szerint például egy Siófoki panzióba 1400 forintért pihenthetünk meg egy éjszakára - az árban persze az ellátás nincsen benne. Balatonlellén pedig egy apartmanos szállás 1 500 forintba kerül egy éjszakára, míg a Kiskunmajsai Thermál Motelbe 1 750 forintba kerül egy éjszaka ellátás nélkül.

{{BANKRACIOBANNER}}

Aki fürdőzni menne a fővárosban, annak a Széchenyi Gyógyfürdőben hétvégén 5 600 forintot kell fizetnie a napi belépőért, amihez kabinos öltöző is jár. A Rudas Gyógyfürdőben pedig a napi kabinos gőzbelépő pedig 3 700 forintba kerül. De akár Aqua Worldben is fizethetünk a SZÉP kártyánkkal. A családi egész napos belépő itt 2 felnőtt és 2 (14 év alatti) gyermek részére például 10 490 forintba kerül.

Az állatkert meglátogatása is jó program lehet a hosszú hétvégén. A Fővárosi Állat- és Növénykertbe a felnőtt belépő 2 800 forintba kerül, míg a 2-14 év alatti gyermekeknek 1 900 forint. A diákjegy 2 000, a nyugdíjas pedig 2 300 forintba került, 2 éves kor alatt pedig a belépés díjtalan.

MTI Fotó: Kovács Attila


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/tobb-tizezer-magyar-szamlajarol-tunhet-el-penz-hamarosan.1054601.html