Pénzcentrum

Ez a cafeteria elem a legolcsóbb: százezrek életét könnyítené meg

2017.01.18. 13:02

Népszerű volt 2016-ban a lakáshitelre adható cafeteria támogatás, 28 ezren kaptak ilyen pluszt a munkaadójuktól. Jelenleg egyébként 650 ezer olyan lakáshiteles van, akinek segíthetne ez a fajta béren kívüli juttatás.


A cégek 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, lakásvásárlását. Az akár havi 83 ezer forintra rúgó juttatás cafeteria elemként is választható. Több mint 650 ezer lakáshitelesen segíthet a lakáscafeteria. A munkáltató ugyanis ötévente legfeljebb ötmillió forintot juttathat adómentesen - a fizetésén kívül - a dolgozójának azért, hogy törlessze lakáshitelét.

Az adómentes támogatást a lakáshitel törlesztése mellett új vagy használt lakás vásárlására, építésére is fel lehet használni. A támogatást a meglévő lakásukat, házukat korszerűsítő, akadálymentesítő és legalább egy lakószobával bővítő munkavállalók is igénybevehetik. A juttatás összege nem lehet több a vételár vagy az építési költség harminc százalékánál.

Az év elején dönthetik el a munkavállalók, hogy milyen cafetéria elemeket választanak. Az érintetteknek érdemes megfontolni a lakáscafeteria megjelölését, hiszen a lakáshitel törlesztése, lakásvásárlás támogatása adómentes juttatás, amely gyakorlatban azt jelenti, hogy semmilyen közterhet nem kell fizetni utána. Az adóhivatalhoz beérkezett adatok szerint 2015-ben a vállalkozások mintegy 12 milliárd forintnyi lakáscafeteriával támogattak majd 28 ezer munkavállalót.


URL: https://www.penzcentrum.hu/karrier/ez-a-cafeteria-elem-a-legolcsobb-szazezrek-eletet-konnyitene-meg.1053215.html