Pénzcentrum

Fillérekből is megúszhatod a síelést: ide kell menni

2016.12.17. 07:06

Idén a hideg időjárásnak köszönhetően a tavalyi szezonhoz képest korábban, már most decemberben is kinyitott néhány hazai sípálya. Az árak nem emelkedtek jelentősen: 4-7 ezres bérletárakra készülhetünk a magyar pályákon.A hideg időjárásnak köszönhetően már a mai napon több helyen is síelhetünk az országban. A Mátraszentistváni sípark pont ma nyitja meg a kapuit, az Eplényi síarénában pedig már egy hete csúszhatnak a téli sport szerelmesei.

Idén egyelőre minimális természetes hó esett. A pályákon hóágyúzott hó van, aminek köszönhetően sokkal stabilabb havat tudunk előállítani

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Erbeszkorn Tamás, a Mátraszentistváni Sípark szóvivője.

A fent említett pályák mellett már Visegrádon és Sátoraljaújhelyen is várják a síelőket. Persze a legtöbb helyen ilyenkor még általában csak 1-2 pálya üzemel, de Eplényben például a várakozások szerint jövő héten már az egész síarénát megnyithatják.

Csupán néhány százalékkal lettek drágábbak a jegyáraink tavalyhoz képest

- válaszolta kérdésünkre Ebele Bálint, a Nordica Eplény Síaréna szóvívője.

{{EMBED:infogram_7ed0db39-2c32-415d-a72c-dc3edd6e154c}}

A szezon elején általában még kényelmesen síelhetünk, bár a forgalom már most jól alakul a pályákon. A két ünnep között szinte biztos, hogy tömeg lesz, és a hétvégéken is nagyobb lehet majd a forgalom. Ezért, aki nem szeretne sokáig várakozni a felvonóknál, annak inkább érdemesebb a hétköznapokat választani a síelésre - ilyenkor ráadásul a jegyárak is olcsóbbak lehetnek.

Mi a helyzet külföldön?

A síelők legnépszerűbb külföldi úticéljai közé még mindig egyértelműen

A legtöbben 15-25 fős baráti társassággal utaznak, 4-5 napra vagy egy hétre. A kínálat hatalmas, ezért a szállodák és a síbérletek árai is nagyban különbözhetnek egymástól.

{{EMBED:infogram_bfaa1873-3503-4c29-a6ed-af915c8385cb}}

Ne feledd a biztosítást!

Még mindig sokan elfelejtenek utasbiztosítást kötni, ha külföldre utaznak, pedig a síelés és a téli sport közbeni balesetek igen gyakoriak. A sípályákon a leggyakoribb a térdszalag sérülés, szakadás vagy térd zúzódás. Szintén jellemző a síelőkre, hogy nagyobb számban szenvednek el különböző testrészeken töréseket: pl. a kulcscsonton, medencén, csuklón, alkaron, felkaron és a lábon. A ficamok, izomszakadások, fej- és csigolyasebesülések, különböző vágások egyaránt rendszeresek, bár kisebb arányban fordulnak elő. Viszont már a legkisebb sérülés külföldi orvosi ellátása is igen költséges lehet, amit biztosítás nélkül magunknak kell kifizetnünk.

Egy súlyosabb baleset esetén a műtét és a kórházi tartózkodás költsége elérheti akár a több millió forintos nagyságrendet.


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/fillerekbol-is-meguszhatod-a-sielest-ide-kell-menni.1052767.html