Pénzcentrum

Egyre többen keresik a speciális élelmiszereket

2016.09.16. 18:03

Évről évre egyre nő azoknak a száma, akik valamilyen ételintolerancia miatt speciális étrendre szorulnak. Az európai trendekhez igazodva pedig egyre több magyar vásárló keresi a speciális étrendbe beilleszthető termékeket.A gluténérzékenység kiváltója a gabonasikér, azaz a glutén, ami az élelmiszeripar egyik legkedveltebb adalékanyaga. A laktózintolerancia kialakulását pedig a laktáz enzim hiánya okozza, ilyenkor a szervezet nem képes lebontani a tejtermékekben található laktózt, azaz a tejcukrot. Legyen szó akár gluténérzékenységről vagy laktózintolarenciáról mindkét esetben fontos a speciális diéta.

Hazánkban 3 milliónál is több laktózérzékeny van, míg a gluténrézékenység a lakosság 1-2 százalékát érinti - mondta el Antal Emese dietetikus, szociológus az ALDI pénteken tartott sajtótájékoztatóján. Az érintettek életminősége változatos és kiegyensúlyozott étrend kialakításával javítható. Egyre több gyártó ismeri fel az igényt a laktózmentes és gluténmentes termékekre, emiatt az élelmiszerüzletek polcain és szélesedik ezeknek a termékek palettája.

Egyre jobban növekszik a kereslet az adott termékkategória iránt

- mondta el Székács Tibor, ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.

Az üzletlánc fontosnak tartják, hogy a termékkínálatuk a vásárlói igényeknek maximálisan eleget tegyen. Ezért annak értekében, hogy a speciális étrendhez szükséges hozzávalók és élelmiszerek beszerzése gyors és könnyű legyen, a felvágottakból, kekszekből, kész kenyerekből, kenyérhelyettesítő termékekből, tejtermékekből és tejekből álló glutén- és laktózmentes termékkínálatuk mind a 113 ALDI áruházban megtalálható.

 


URL: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/egyre-tobben-keresik-a-specialis-elelmiszereket.1051430.html