Pénzcentrum

Nagy dobásra készül az Aldi: elárulták a magyarországi terveket

2016.08.11. 13:04

Hosszabb távon 200-250  egységet szeretne az Aldi, idén 8 új üzletet nyitna a boltlánc. Online boltról egyelőre nincs szó - írja a Napi.hu


Folytatja magyarországi terjeszkedését az Aldi., amely jelenleg 113 boltot működtet - írja a Mindenár.hu élelmiszerár-összehasonlító oldal. Az Aldi a következő két év alatt 20 új egység átadását tervezi Magyarországon, ezekből pedig 8-at már az idei év végéig átadnának.

A Sziget ideje alatt ideiglenesen 114 üzletből áll a magyarországi Aldi-hálózat, mivel a cég egy kitelepített boltot működtet a fesztiválon.

Azt egyelőre nem árulta el a társaság, hogy az idén hol nyílnak új üzletek, a Mindenár.hu kérdésére annyit mondtak, hogy több üzlet nyílik Budapesten, de vidéki várásokban is lesznek boltnyitások.

Az Aldi közép- és hosszú távon további üzletekkel számol, jelenleg 200-250 üzletből álló hálózat kialakítását tartják reális célkitűzésnek. Jelenleg egyébként a legnagyobb konkurensnek számító Lidlnek közel 170, a Penny Marketnek pedig közel 200 egysége van. A hipermarketeket működtető auchan 19 áruházzal van jelen a piacon. A Tescónak több mint 200, a Sparnak pedig majdnem 500 boltja van. A franchise-rendszerű magyar láncok - CBA, Coop, Reál - hálózatához több ezer üzlet tartozik.


URL: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/nagy-dobasra-keszul-az-aldi-elarultak-a-magyarorszagi-terveket.1050902.html