Pénzcentrum

4+1 hiba: ezért megy rá inged-gatyád az iskolakezdésre

2016.08.09. 14:01

Nyaralás? Iskolakezdés? A nyár utolsó hónapjában rengeteg a kiadás, de sokat lefaraghatunk a költségekből, ha odafigyelünk a tanszerek vásárlásakor. A Pénzcentrum most a leggyakoribb hibákat gyűjtötte össze, amit sok szülő elkövet, amikor a megvásárolja az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket.


Már egy hónapnál is kevesebb van hátra a nyári szünetből, ilyenkor pedig megtelnek a boltok nyugtalan szülőkkel, akik próbálnak minden felszerelést megvenni az iskolakezdéshez. Akciók ide vagy oda, még egy spórolós vásárlás során is könnyen elkölthetünk akár több tízezer forintot is.

{{EMBED:infogram_3a88885d-3f65-4461-a7a6-19ac48df07c8}}

Persze vannak tanszerek, amiket minden évben muszáj megvenni, de sokat spórolhatunk a vásárláson, ha odafigyelünk néhány apró részletre. Mutatjuk a 4+1 leggyakoribb hibát, amit sok szülő elkövet ilyenkor. Ezeket érdemes elkerülni:

KATTINTS: Kiderült, mikor lesznek az iskolai szünetek: nehéz év vár a gyerekekre

1. Rossz helyen vásárolsz

Akárcsak a többi vásárlás előtt, ilyenkor is érdemes kicsit átböngészni az áruházak akciós újságait. Hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy-egy terméket kedvező áron szerezhetünk meg egy adott boltban, míg a többi felszerelésért érdemes átmenni egy másik üzletbe. Bár az utazásnak is lehetnek plusz költségei, ezért a legjobb talán az, ha nem egy nap alatt szerezzük be az tanszereket, hanem ezekben a hetekben több üzletet is meglátogatunk, ha vásárolni kell mennünk.

2. Nem nézed meg a blokkot

Talán az egyik leggyakoribb hiba, amit sokan elkövetnek, hogy nem ellenőrzik a pénztárnál a blokkot a fizetéskor. Persze nem túl kellemes, ha ezzel éppen feltartod a sort, de akár sok pénzt megspórolhatsz, ha figyelmezteted a pénztárost, hogy esetleg valamit rosszul ütött be vagy nem vett figyelembe egy akciót és teli áron számolta fel az adott terméket.

KATTINTS! Fillérekből megúszhatod az iskolakezdést: így kell ügyesen csinálni

3. Mindent megveszel, amit a tanár kért

Bár a vásárlás során nagy segítség a tanárok által összeállított tanszerlista, de egyáltalán nem biztos, hogy a mi gyermekünknek, már az első tanítási napon mindenre szüksége lesz. Egy-egy felszerelést érdemes lehet kicsit később, akár szeptemberben beszerezni, de akadhat olyan tanszer is a listában, amit ismerősöktől is kölcsönkérhetünk. Ha pedig a lista túlságosan hosszú, akkor érdemes átgondolni azt is, hogy valóban minden tételre szüksége lesz-e a mi gyerekünknek, nem csak egy általános felsorolást kaptunk?

4. Túl korán vásárolsz

Sok szülő már a nyár közepén elkezdi beszerezni az iskolai tanszereket, pedig ilyenkor még jóval drágábbak ezek a felszerelések. Augusztusban szerencsére már folyamatosan indulnak az iskolakezdési akciók az áruházakban, ezért ilyenkor érdemes beszerezni a tollakat és a füzeteket, az egyéb dolgokkal azonban nem érdemes sietni, ha tudunk még várni 2-3 hónapot. Az új farmert vagy az őszi ruhákat sokkal olcsóbban megvehetjük október környékén, mert akkor az üzletek már elkezdik ezeket leértékelni, hogy legyen helyük a téli ruháknak. De nagy leárazások vannak egyébként januárban és a nyár elején is.

+1 Ne felejtsd el az iskolakezdési támogatást!

Nem szabad elfelejteni, hogy már most lehet igényelni az iskolakezdési támogatást, amelynek összege több tízezer forintra is rúghat. Erről további részleteket ITT olvashatóak.

(Cikkünk a marketwatch írása alapján készült)


URL: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/4-1-hiba-ezert-megy-ra-inged-gatyad-az-iskolakezdesre.1050865.html