Pénzcentrum

Meglepő lépésre készül Vujity Tvrtko

2016.06.07. 16:41

Hamarosan Londonba költözhet családjával a tévés-újságíró; felesége, Zsolnay Gyöngyi kosárlabdázó ugyanis a szigetországból kapott visszautasíthatatlan ajánlatot. Persze nem Tvrtko az első, és nem is ő lesz az utolsó, aki lelép az országból. Sőt!


Vujity Tvrtko felesége, Zsolnay Gyöngyi nemrég jelentette be, hogy átadja a Dávid Kornél Kosárlabda-akadémia női szakágvezetői posztját, és Angliában folytatja tovább pályafutását.

Június 30-ig érvényes szerződésem van a klubbal, de valóban igaz, megkerestek Angliából egy ajánlattal, amelyet nagy valószínűséggel el is fogadok

- fogalmazott a Blikknek a korábbi sokszoros válogatott kosárlabdázó, akit várhatóan a teljes családja követi majd a szigetországba.

Gyöngyi az elmúlt 17 évben mindent megtett értem, amiért végtelenül hálás vagyok, és természetes, hogy ahogy eddig is, mindenben támogatom, hogy megvalósíthassa álmait. Családunkban öt embernek egyenlő szavazati joga van, meg fogjuk találni a legjobb megoldást

- fűzte hozzá Vujity Tvrtko, akiről nemrég valotta be, miből is él valójában.

Na persze nem Tvrtko az egyetlen ismert magyar, aki mostanában döntötte el, hogy szedi a sátorfáját. Varnus Xavér például év elején jelentette be, hogy végleg itt hagyja Magyarországot, mert elege lett abból, hogy több munkáját már évek óta nem fizették ki. Éder Krisztián pedig tavaly ment ki New Yorkba, miután itthon nem tudott divatfotósként érvényesülni.

Krisztiánhoz hasonlóan New Yorkba költöztek Mihalik Enikő, és Palvin Barbi modellek is. De Noszály Sándor, az egykori teniszező és Nagy Ő, Király Viktor, és Zimány Linda szintén a tengerentúlon próbálnak érvényesülni. Az exmegasztáros Talán Attila pedig Németországban próbálja meg folytatni a karrierjét. Bár Frei Tamás és Bódi Sylvi nem hagyták itt teljesen az országot, de idejük nagy részét más országokban, legfőképp utazgatással (is) töltik.

Hány magyar él külföldön?

Persze nem a hírességek adják az elvándorlás gerincét, de kiválóan mutatja a magyarok kiábrándultságát. Míg Magyarországon folyamatosan csökken a népességszám, addig Európa országaiban viszont egyre növekszik a magyarok aránya. A legfrissebb adatok szerint akár már 600 ezer magyar is élhet és dolgozhat szerte Európában. Csak az Egyesült Királyságban 300 ezer honfitársunk élhet a Nemzetgazdasági Minisztérium becslései szerint. Németországba mentek a második legtöbben, ott 135 ezer magyar él és dolgozik. További célországok még Svájc, Hollandia és Belgium is.

{{EMBED:infogram_eletkor_szerinti_megoszlas}}

Mire kell figyelni, mielőtt külföldre költözünk?

Ha a külföldi munkavállalást fontolgatjuk, előtte mindenképp tájékozódjunk a célországról, és mérjük fel, mi kell az induláshoz. Érdemes aprólékosan áttanulmányozni a célország külföldi munkavállalókra vonatkozó szabályrendszerét. Az adórendszert, a foglalkoztatási politikát, a minimálbérre vonatkozó adatokat, az általános fizetéseket és megélhetési költségeket is:


URL: https://www.penzcentrum.hu/karrier/meglepo-lepesre-keszul-vujity-tvrtko.1049953.html