Pénzcentrum

Örömhír a családoknak: változás a családi pótléknál

2015.08.06. 12:25

Sokakat érintő változás jön augusztusban a családi pótléknál. A megszokottnál hamarabb érkezik az összeg. Mutatjuk a részleteket!

Már augusztusban megjönnek a szeptemberi családtámogatási ellátások: a gyes, a gyermeknevelési támogatás, és a családi pótlék.

A tanévkezdés különösen megterhelő a családok számára. A kormány döntése szerint úgy segítik ebben a helyzetben a családokat, hogy a szeptemberi családtámogatási ellátásokat már augusztusban kifizetik

- mondta el Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Egészen pontosan augusztus 27-ig érkeznek meg a támogatások a megszokott szeptember eleji kifizetések helyett. A következő ellátások rendben, október elején érkeznek majd.

Novák Katalin szerint az ingyenes étkeztetéssel egy két gyermekes családnál havi 15 ezer forintot spórolhat majd. Az ingyenes tankönyvekkel pedig tízezres tétel befizetése alól mentesülnek a szülők. De még így is hatalmas az anyagi teher szeptemberben a vállukon.

Mekkora összeg jön a családi pótlékkal?

Országszerte csaknem 1,8 millió gyermek után fizetnek a szülőknek családi pótlékot. A családi pótlék összege a gyermekek számától, a család szerkezetétől és a gyermek egészségi állapotától függ. Egy gyermek után 12 200 forintot utalnak, a legtöbbet a tartósan beteg gyermeket egyedül nevelő szülők kapják - havonta 25 900 forintot.

 


URL: https://www.penzcentrum.hu/otthon/oromhir-a-csaladoknak-valtozas-a-csaladi-potleknal.1045884.html