Pénzcentrum

Inkább költsd el ezt a pénzt, mielőtt zárolják a kártyád

2015.05.28. 16:32

Milliárdok várnak elköltésre: a SZÉP kártyásoknak május 31-ig maradt idejük arra, hogy lemerítsék a 2013-ban feltöltött összegeket. A fel nem használt pénzek visszakerülnek a munkáltatókhoz, azaz a munkavállalók elveszítik azt.


Május 31-én lejárnak azok a feltöltések, amiket a munkaadók még 2013-ban utaltak a SZÉP kártyákra. Ha egy munkavállaló nem meríti le ezeket az összegeket, a pénz visszajut a munkáltatóhoz. Érdemes ezért utána járni, mennyi van a kártyánkon a két éve érkezett összegekből, és költeni, amíg lehet.Május 31-ig 1,8 milliárd forintot kell elköltenie a SZÉP kártya tulajdonosoknak az MTI információi szerint.

Mi lesz a fel nem használt pénzzel?

Akinek a munkáltatója 2013-ban utalványozott a SZÉP Kártyájára, mielőbb ellenőrizze az egyenlegét a telefonos ügyfélszolgálaton, vagy a kártyabirtokosok számára elérhető internetes felületen, esetleg az erre használatos okos telefonos alkalmazásokon keresztül. A fel nem használt pénz ugyanis elvész, a munkavállaló nem kaphatja azt vissza. A munkáltatóhoz visszakerül a le nem merített összeg június 30-ig. A visszautalásban érintett munkáltatókat e-mailben is tájékoztatják a visszaérkező összegek lekönyvelésével kapcsolatban.

A Pénzcentrum szerkesztője az RTL Klub reggeli műsorában részletezte a kérdést:

Költsük inkább nyaralásra azt a pénzt!

Bár még csak május van, már most arra használhatjuk fel SZÉP kártyás forrásainkat, hogy a nyári üdülésünket finanszírozzuk belőle. A közelgő határidő nem feltétlenül jelenti azt, hogy most azonnal el kell utaznunk. Akár a nyári szállásfoglalást is elintézhetjük a 2013-as keretből, szálláselőleg fizetéssel. De gondolkodhatunk nyugodtan ajándékutalványban is, fesztiválbérletben, masszázskuponban, nyári táborban, sportprogramban, vagy kulturális programok belépőiben.


URL: https://www.penzcentrum.hu/karrier/inkabb-koltsd-el-ezt-a-penzt-mielott-zaroljak-a-kartyad.1044906.html