Pénzcentrum

Több tízezer forintot kereshetsz ezekkel a régi játékokkal

2014.09.27. 10:02

Egy kisebb vagyont kereshetsz gyerekeid, vagy a saját régi megunt játékaidon, ha szépen sorban eladogatod őket. A régi, jó állapotban lévő darabok már- már kuriózumnak számítanak, és több tízezer forintot is kereshetsz velük. Sőt, van olyan kártyakollekció, vagy sakk készlet például, ami több százezret ér. Szóval nem árt szétnézni a padláson, pincében.


A különböző magyar apróhirdetéses és aukciós oldalakon számos régi játékot hirdetnek eladásra. Az egyik ilyen honlap ajánlatai azt mutatják, hogy a legdrágábban meghirdetett játékok általában gyűjtői darabok.

Például találni 230 ezer forintért Yu-Gi-Oh kártya kollekciót,

vagy sakk készletet 110 ezer forintért. Egy 1963-as eredeti Munro asztali hoki dobozában 35 ezer forint. De szintén ennyiért hirdetnek egy saját készítésű, majdnem másfél méter hosszú lovagi várat. 23 ezer forintot lehet keresni egy régi favasúton. A 10-20 ezer darabos puzzle-ök 20 ezer forint körül kelnek el.

Régi retro társasokon is jól lehet keresni. Ezek esetében az eszmei érték a nagy inkább, gyermekkori emlékek, nosztalgia. Egy Piac nevű társasjáték például 15 ezer forint. Egy 1969-es Takarékoskodj! társas 10 ezer forintért vihető. Talán a fiatalabb generáció számára emlékezetes lehet az akasztgatós denevéres játék is, az Acro Bats. Ilyet is 10 ezer forintért hirdetnek. És ugyanígy a Szerencsejáték társas is már ritkaságnak számít. Ezen is 10 ezer forintot lehet keresni.


Kép: retronom.hu

Az aranybánya: a LEGO

A LEGO készletek a boltban újonnan is drágák, a határ tényleg a csillagos ég. Akár többszázezer forintos csomagokat is lehet találni. Majdnem 130 ezer forintért lehet beszerezni egy Csillagok háborújás Halálcsillag kiadást. De egy több mint háromezer(!) darabos Csillagromboló is e körüli áron kapható. A használt játékok esetében is marad a horribilis ár. A teljes készletek a legértékesebbek, pláne ha régebbi, különleges darabokról van szó.

Egy régi LEGO elektromos autópályát például majdnem 33 ezer forintért hirdetnek.

Két 1985-ös Technik szett együtt 30 ezer forintért vihető.


Aukciós oldalakon, hirdetéses portálokon a Lego Fabuland termékek is drágán kelnek el. Ez az az állatos kiadás, aminél fix elemekből lehetett építkezni (nem kockákból, hanem konkrét részelemekből). 1989-ig gyártották, utána pedig egy-egy speciális kiadást élt meg, például Harry Pottereset, vagy Spongyabobosat, így aki szerette, annak igen értékesek. Csak egy

állatfigura használtan 1000 és 1500 forint körül van,

ha egyáltalán be lehet szerezni. Egy játszótér körülbelül 20 elemmel, 4 állatfigurával 20 ezer forint. De egy napernyő elem is 2500 forint. Egy kishajó három figurával pedig 26 ezer forintot is érhet. 

 


URL: https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/tobb-tizezer-forintot-kereshetsz-ezekkel-a-regi-jatekokkal.1042050.html