Pénzcentrum

Korábban jön az új devizahiteles mentőcsomag

2014.06.23. 14:47

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy még a rendkívüli parlamenti ülés vége előtt terjessze be a Ház elé első törvénymódosítási javaslatát a devizahitelesek érdekében.


A Fidesz frakcióvezetőjének kijelentésében az újdonság, hogy:

Rogán bejelentette

Rogán Antal frakcióvezető hétfőn, napirend előtti felszólalásában arra kérte a kabinetet, készítse el a jogi megoldását annak, hogy azok, akikkel szemben tisztességtelenül jártak el a bankok, visszakapják az őket illető pénzt, azt, amelyhez normál esetben csak peres úton juthatnának hozzá.

A frakcióvezető közölte: ennek kell az első lépésnek lenni, míg egy második lépésben történhet meg a devizahitelek végleges kivezetésének rendezése, ezzel az árfolyamkockázat megszüntetése.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, a téma szerepelni fog már a szerdai kormányülés napirendjén.

Mikor lehet parlamenti ülés?

A parlamenti képviselők már a mai ülésükön is rendkívüli ülésen vesznek részt, Semjén Zsolt ezt múlt héten szerdán kezdeményezte Kövér Lászlónál, az Országgyűlés elnökénél. Azonban már abból a levélből kiderült, hogy "a kormányzati célkitűzések függvényében a nyár folyamán további rendkívüli ülés kezdeményezésére is sor kerülhet". A következő rendkívüli ülés időpontját egyelőre nem ismerjük.

 


URL: https://www.penzcentrum.hu/hitel/korabban-jon-az-uj-devizahiteles-mentocsomag.1040872.html