Pénzcentrum

Már bankoknál is vehetünk hosszú futamidejű lakossági kötvényt

2014.05.30. 09:28

A bankokat is bevonja az állam a hosszabb távú lakossági állampapírok értékesítésébe. A forgalmazás hétfőn indul, a technikai lebonyolítás megkönnyítése érdekében az államadósság-kezelő új sorozatokat bocsát ki az inflációt követő és a diszkontkincstárjegyek kamatához igazodó bónuszú kötvényekből - írja a Világgazdaság.


A jövő héttől hat banknál is lehet majd kapni az elmúlt hetek egyik legnagyobb slágerének számító állampapírját, a Bónusz Magyar Államkötvényt (BMÁK), öt hitelintézet pedig az inflációt követő kamatozású lakossági állampapírt, a Prémium Magyar Államkötvényt (PMÁK) is forgalmazza majd. Az értékesítésbe bevont bankok az Erste, az MKB, az OTP, a Raiffeisen és a TakarékBank, illetve az UniCredit, amely csak a BMÁK-ot forgalmazza egyelőre.

Annak érdekében, hogy a forgalmazásban történt változást egyszerűbbé tegye, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) új sorozatot bocsátott ki a jelenleg forgalmazott négy lakossági államkötvényből. Az eddigi sorozatokat ma lezárja, az újak hétfőtől indulnak majd a korábbi sorozatokkal megegyező paraméterekkel, vagyis ugyanazok maradnak a lejáratok, a kamatfizetési időpontok és a meghirdetett kamatok is.


URL: https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/mar-bankoknal-is-vehetunk-hosszu-futamideju-lakossagi-kotvenyt.1040583.html