Pénzcentrum

Ezeken a napokon nem dolgozunk jövőre: itt a lista

2011.08.14. 13:34

2012-ben öt pihenőnapot kaphatnak a munkavállalók a munkaszüneti napok körül, igaz, ezeket le kell dolgozni szombatonként.


A Matolcsy György által jegyzett, a 2012. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelettervezet a napokban vált ismertté.


A nemzetgazdasági miniszter azt javasolja, hogy jövőre öt pihenőnapot adjanak ki a munkaadók a munkavállalóknak a munkaszüneti napok körül. Ezek: március 16. péntek, április 30. hétfő, október 22. hétfő, november 2. péntek, december 24. hétfő. Az öt pihenőnapot szombatonként - március 24-én, május 5-én, október 27-én, november 10-én, december 15-én - kell majd ledolgozni.

A rendelet - ha hivatalossá válik - hatálya kiterjed minden munkáltatóra és az általuk foglalkoztatottakra, kivéve a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatónál, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjére.

Az idei év sokkal rosszabbnak számít ebből a szempontból: idén öt (!) ünnepnap (január 1., május 1., augusztus 20., október 23., december 25.) esik hétvégére.


Van, ahol eltolják hétvégére...


Takarékossági csomagot fogadott el péntek estére az olasz kormány. A megszorítások része, hogy a nem vallási ünnepekről ezentúl mindig vasárnap emlékeznek meg - mindez április 25-ét (a felszabadulás ünnepe), május elsejét és június 2-át (a köztársaság ünnepe) érinti, ezeket a napokat eddig sok munkavállaló egy-két szabadnap segítségével hozzákapcsolta a hétvégékhez - írja a Napi Gazdaság Online.


URL: https://www.penzcentrum.hu/karrier/ezeken-a-napokon-nem-dolgozunk-jovore-itt-a-lista.1029367.html