2020. július 4. szombat Ulrik

Várólista van: mindenki könnyűszerkezetes házat akar

  • Magyar Idők
  • 2016. október 24. hétfő 09:28

Egy év alatt háromszorosára nőtt a kész- és könnyűszerkezetes házakat építő vállalkozások megrendelései. Nem tudnak több munkát elvállalni, már jövő év első felére is be vannak táblázva - írja a Magyar Idők.

Folyamatosan kapják a megrendeléseket kész- és könnyűszerkezetes házakra az ezzel foglalkozó vállalkozások. A kivitelező cégek tulajdonképpen visszás helyzetbe kerültek: egyrészt örülnek a sok munkának, ugyanakkor képtelenek azonnal teljesíteni az összes megkeresést, így ezek közül számosat vissza kell utasítaniuk - mondta a lapnak az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) könnyűszerkezet-építő tagozatának elnöke. Kárpáti József kiemelte, az otthonteremtési program ösztönzői révén átlagosan legalább háromszorosára nőtt a megrendelésállomány a tavalyihoz képest, a vállalkozások pedig jellemzően a jövő nyár elejéig be vannak táblázva.

A szakember hangsúlyozta, a megrendelőknek nagyon körültekintőknek kell lenniük, mivel éppen az óriási érdeklődés miatt számos kókler vállalkozás kezdett ügyeskedni a piacon. Érdemes ezért feltérképezni a referenciákat, a felhasználandó termékek minőségét és azt, hogy az adott cégnek van-e felelősségbiztosítása. - Nagyon fontos, hogy a kecsegtetőnek tűnő alacsonyabb ár miatt a leendő tulajdonos ne fogadja el a számla, illetve szerződés nélküli teljesítést, vagyis ne menjen bele fekete megoldásokba.

Az a tapasztalat, hogy a ház összességében akkor sem lesz igazán olcsóbb, ha valaki feketén dolgoztat, mert számtalan probléma merülhet föl, ami később akár milliós többletkiadással járhat - hangsúlyozta Kárpáti József, hozzátéve, hogy őket is számos helyre hívják ki csalódott ügyfelek, akiknek a házába rosszul helyezték be a nyílászárókat, szelel a ház vagy félig készen otthagyják az építkezést.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk