2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

Várólista van: mindenki könnyűszerkezetes házat akar

  • Magyar Idők
  • 2016. október 24. hétfő 09:28

Egy év alatt háromszorosára nőtt a kész- és könnyűszerkezetes házakat építő vállalkozások megrendelései. Nem tudnak több munkát elvállalni, már jövő év első felére is be vannak táblázva - írja a Magyar Idők.

Folyamatosan kapják a megrendeléseket kész- és könnyűszerkezetes házakra az ezzel foglalkozó vállalkozások. A kivitelező cégek tulajdonképpen visszás helyzetbe kerültek: egyrészt örülnek a sok munkának, ugyanakkor képtelenek azonnal teljesíteni az összes megkeresést, így ezek közül számosat vissza kell utasítaniuk - mondta a lapnak az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) könnyűszerkezet-építő tagozatának elnöke. Kárpáti József kiemelte, az otthonteremtési program ösztönzői révén átlagosan legalább háromszorosára nőtt a megrendelésállomány a tavalyihoz képest, a vállalkozások pedig jellemzően a jövő nyár elejéig be vannak táblázva.

A szakember hangsúlyozta, a megrendelőknek nagyon körültekintőknek kell lenniük, mivel éppen az óriási érdeklődés miatt számos kókler vállalkozás kezdett ügyeskedni a piacon. Érdemes ezért feltérképezni a referenciákat, a felhasználandó termékek minőségét és azt, hogy az adott cégnek van-e felelősségbiztosítása. - Nagyon fontos, hogy a kecsegtetőnek tűnő alacsonyabb ár miatt a leendő tulajdonos ne fogadja el a számla, illetve szerződés nélküli teljesítést, vagyis ne menjen bele fekete megoldásokba.

Az a tapasztalat, hogy a ház összességében akkor sem lesz igazán olcsóbb, ha valaki feketén dolgoztat, mert számtalan probléma merülhet föl, ami később akár milliós többletkiadással járhat - hangsúlyozta Kárpáti József, hozzátéve, hogy őket is számos helyre hívják ki csalódott ügyfelek, akiknek a házába rosszul helyezték be a nyílászárókat, szelel a ház vagy félig készen otthagyják az építkezést.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked