16 °C Budapest

Újraindulnak az ellenőrzések a fővárosban: légy résen, súlyos bírságot kaphatsz!

MTI
2020. június 25. 15:30

A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet elmúltával július 1-jével ismét megkezdődnek az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzések Budapesten - közölte a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. (Főkétüsz) csütörtökön.

A közlemény szerint a fővárosi kéményseprők a szükséges értesítések kihelyezését már júniusban megkezdték. A fővárosi ingatlantulajdonosok egészségének védelméért a Főkétüsz Kft. március 17-től szüneteltette a kémények ellenőrzését.

A három és fél hónapos szünet miatt a kötelező kéményellenőrzések menetrendjét áttervezték. Az év második felében a Főkétüsz Kft. ütemezetten értesíti majd az ellenőrzéssel érintett ingatlanokban lakókat. A kéményellenőrzések újraindításával együtt a személyes ügyfélszolgálat működése is a veszélyhelyzet előtti, szokásos rendre áll vissza - tudatták.

A vonatkozó jogszabályi előírások szerint a társasházi ingatlanban lakó ügyfeleknek a kéményseprő által meghirdetett két időpont valamelyikében biztosítaniuk kell az ingatlanba történő bejutást, és az ellenőrzés teljes körű elvégzésének lehetőségét. Amennyiben ez nem történik meg, úgy az ügyfélnek kell kezdeményezni az elmaradt ellenőrzés pótlását. Az ellenőrzés pótlása már minden esetben díjfizetési kötelezettséggel jár. Amennyiben a kéményellenőrzésre kötelezett ügyfél nem rendeli meg az ellenőrzést, vagy a megrendelt ellenőrzést a kéményseprő önhibáján kívül nem tudja elvégezni, úgy azt a jogszabályi előírások szerint jelentenie kell a tűzvédelmi hatóság (Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság) felé, aki kötelezi az ingatlan tulajdonosát az ellenőrzés elvégeztetésére, illetve bírságot is kiróhat

 - áll a Fékétüsz honlapján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm