Új technológiát vezet be a Telenor, nemsokára minden ügyfél elérheti

Pénzcentrum2019. január 24. 09:30

Nagy újítás érkezik a Telenor ügyfeleihez, várhatóan a héten már elérhető lesz a kompatibilis készülékeken.

Befejeződött a tesztelés, így a Telenor napokon belül élesíti a VoLTE nevű rendszerét a náluk vásárolt készülékeken, amelyek havidíjas előfizetéssel rendelkeznek. Annak sem kell agódnia egyébként, aki nem a szolgáltatótól vett telefont, ezeken a mobilokon is élesedik az új rendszer, csak valamivel később.

A technológiával sokkal rövidebb ideig tart a hívások felépülése, gyorsabban csörög a hívott félnél a telefon, valamint hamarabb megjelenik a bejövő hívás - emlékeztet a hvg.hu. A percdíjas alapon számlázott VoLTE hanghívás nem jár az ügyfelek számára érzékelhető adatforgalommal, vagyis nem csökkenti mobilinternetes adatkeretüket.

A cég a héten jelentette be, hogy a VoLTE szolgáltatást első körben a Huawei P20 és P20 Pro, Samsung Galaxy S9 és S9+, Huawei Mate 20 és Mate 20 Pro, illetve a Nokia 6.1 és 7.1 készülékeket használó ügyfeleknél kapcsolják be. A lista folyamatosan frissül, ezen az oldalon nézheted meg, nálad használható-e a szolgáltatás. Az újítás eléréséhez nem kell semmi különösebb beállítást végezni, egyszerűen frissíteni kell a telefon szoftverét.

Címkék:
otthon, okostelefon, Telenor, mobiltelefon, 4g, hívás,