15 °C Budapest

Új tavaszi őrület Magyarországon: most nagyon olcsón beszállhatsz (x)

2018. április 3. 10:30

Évről évre terjednek a kültéri nappaliként működő pihenőkertek: ezeknél nem a kertészkedés a cél, hanem a kinti pihenést és feltöltődést szolgálják a melegebb hónapokban. A napozószékek és a kerti grill mellett már sokféle bútor és kiegészítő érhető el, és szezonálisan változó trendekről is beszélhetünk. A KIKA katalógusait lapozgatva látható, hogy mik az év újdonságai, ráadásul áprilisban a lakberendezési lánc nagyon kedvező áron kínálja ezeket a termékeket.

A mindennapi rohanásban egy kis darabka természet óriási érték a városi emberek többségének, akiknek a szabad ég alatti kikapcsolódás igazi feltöltődést jelent. A kerti élet nekik nem a fűnyírásról és a gazolásról szól, sokkal inkább az elmélyült lazításról és a családi programokról. De hogyan lehet a kertet a megváltozott igényekre szabni? A KIKA lakberendezési lánc segítségével összeszedtük a legújabb trendeket és a legjobb április termékakciókat.

Forrás: KIKA

A kert az új nappali?

Akárcsak az otthonokban, már a kertekben is fontos a különböző bútordarabok és színek összehangolása, valamint a dekorációk használata. Ezekből folyamatosan bővül a kínálat, a bútorgyártók is igyekeznek alkalmazkodni az új igényekhez: a kerti bútordarabok széles választéka mellett kiegészítőkből - például kerti hangulatvilágítás, különleges szobrok - is egyre nagyobb a választék

- tudta meg a Pénzcentrum a lakberendezési lánctól. A bútorüzletek forgalma egyébként jelentősen megnövekedett az utóbbi 2-3 évben felpörgő lakáspiacnak köszönhetően. Éppúgy, mint a ruháknál, a bútorok esetében is évről évre változnak a trendek, és bár a magyar vásárlók hagyományosan leginkább az árakat figyelik a bútorvásárlásnál, illetve a strapabíró darabokat keresik, az aktuális bútortrendekkel is egyre többen foglalkoznak. A 2018-as beltéri lakberendezési trendekről korábban már írtunk, most pedig ahhoz adunk egy kis segítséget, hogy hogyan hozzuk ki a legtöbbet a kertünkből az idei évben.

Forrás: KIKA

Ezek lesznek az idei kültéri trendek

1) Az anyagok keverése

Idén is divat az anyagok keverése, a fa, fém, műrattan és a textilén kombinációi. Ha hosszabb távra tervezünk, akkor a design mellett fontos, hogy a minőségi anyagokra is nagy hangsúlyt fektessünk - acél váz helyett érdemes alumíniumban készült terméket választani, ha pedig a fa a szimpatikus, az akác- és a teakfa tartós megoldást kínál. Ha jól választunk és a bútort megfelelően karbantartjuk (például télen fedett helyen tároljuk), hosszú évek múltán is remek állapotban lesz.

2) A konyha is "kiköltözik"

Funkciót tekintve is egyre több a lehetőség: a szokásos pihenőbútorokon (nyugágyak, strandszékek, hinta- és lounge ágyak) kívül a nappali, konyha és étkező "kiköltöztetése“ is nagyon felkapottá vált. A helyiségek közötti határvonal teljesen elmosódott, mára már az ülő- és étkezőgarnitúrák, főző-sütő eszközök is a kert részei.

3) Egyre több kiegészítő

A kiegészítőket tekintve is folyamatosan gazdagodik a kínálat: a kerámia, terrakotta, vagy könnyített cement állatfiguráktól, kaspóktól, virágtartó ládáktól kezdve a fali díszeken és képkereteken át egészen a művirágokig hatalmas választékkal találkozunk. A kültéri világítás is fontos: mozgásérzékelős fali lámpák, leszúrható állólámpák és komplett szolár lámpa szettek egyaránt megtalálhatók az áruházakban.

4) Jönnek az élén színek

A visszafogott, tört színek (például a bézs és a szürke különböző árnyalatai) továbbra is népszerűek, az élénkebb divatszínekkel pedig könnyen feldobhatjuk az összképet. Egy-egy színesebb dísz- vagy ülőpárna, egy merész színű, nagy méretű napernyő életet lehel a kicsit egyhangú szürkébe, bézsbe vagy barnába. A 2018-as év trendszínének választott ultraibolya a kertben is visszaköszönhet. A Jardini Look párnái például több vidám színben megvásárolhatók.

5) Művirágokat a pihenőkertbe

A művirágok legnagyobb ütőkártyája a valódi növényekkel szemben, hogy nem kell őket gondozni. Ez a kertben azért is lényeges, mert a tűző napon a valódiak hamar kiszáradhatnak, ha nem vagyunk résen. Egy-egy szép művirág bármelyik kertet, vagy erkélyt feldobja. Trendi újdonság az emeletes virágtartó polc is, amelyet a fém és fa kivitel mellett fa és könnyített cement kombinációjában is megtalálhatunk.

Forrás: KIKA

Most érdemes bevásárolni

A 2018-as trendek tehát azt mutatják, hogy a kültéri életmód ma már sokkal többet jelent a balkonok és teraszok felturbózásánál: ugyanazt a kényelmet és otthonosságot akarjuk megteremteni a falakon kívül is, mint a házban vagy lakásban. Ráadásul nemcsak a nappali költözik ki a melegebb hónapokra, hanem sokaknál a konyha is. Természetesen ezekben a kertekben általában változatos élővilággal nem számolhatunk, viszont nem kell a fűnyírás fáradságos munkájával számolnunk, és sokkal több idő jut a pihenésre.

Április eleje tökéletes alkalom lesz - többek között - a kert csinosítására is, mert a KIKA üzleteiben az április 7-8-i hétvégén minden termékre 15% kedvezmény jár majd. A bútorlánc kínálatában kerti garnitúrák, szettek és kiegészítők széles választéka érhető el, köztük számos akciós darab, például:

  • a Bateau 3 részes kertibútor-szett, amely nagyon kedvező, 69 990 forintos áron vásárolható meg;
  • a Trixirakásolható kerti szék, amelyet darabonként 5 990 forintért kínálnak;
  • Murkaspót pedig akár 2 199 forintért;
  • illetve a napokban 50%-os kedvezménnyel szerezhető be a műrattanból készült Curvertároló, ami a kertek praktikus kelléke lehet.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 23. 14:05
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem