2020. május 30. szombat Janka, Zsanett

Új módszere van a netes csalóknak: ne dőlj be, lehúzás az egész


A közösségi oldalakon és a WhatsAppon is olyan csalóüzenetek terjednek, miszerint a népszerű streaming szolgáltatás, a Netflix, átmenetileg ingyenessé vált.

A közösségi oldalakon és a WhatsAppon is olyan csalóüzenetek terjednek, miszerint a népszerű streaming szolgáltatás, a Netflix, átmenetileg ingyenessé vált - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet. Az üzenetek a netflix-usa[.]net domainre irányítják a gyanútlan áldozatot, ami azonban semmilyen formában nem tartozik az amerikai szolgáltatóhoz.

A hamis oldalra néhány, a járvány kezelésével kapcsolatos kérdés megválaszolása után lehet "feliratkozni", majd még arra is felkérik az áldozatot, hogy továbbítsa az üzenetet 10 ismerősnek. Habár több online szolgáltatás is ideiglenesen ingyenességet hirdetett a koronavírus-járvány miatt, a Netflix jelenleg nem tartozik közéjük (ez természetesen nem érvényes az első 30 napos akcióra).

Az Intézet ezért azt tanácsolja, hogy amennyiben ilyen témájú üzenete érkezne, törölje azt.

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Hiába van fix állásod, ha ebben a szektorban dolgozol, nehezen kapsz lakáshitelt
Sok helyen változott az elvárt jövedelem mértéke is.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Auchan

05.28-06.03
Országos

Tesco

05.28-06.03
Országos

Aldi

05.28-06.03
Országos

Lidl

05.28-06.03
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk