2021. január 27. szerda Angelika

Új gazdasági intézkedéseket jelentett be Varga Mihály: jön az ingyenes ingatlanbecslés is


Hat olyan javaslatról döntött a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs, amely egyszerűbbé, gyorsabbá és olcsóbbá teszi a pénzügyek intézését. Szó volt többek között a banki digitális dokumentum-kezelésről, de egyszerűsödik a földhivatali ügyintézés is, ahogy az ingatlanértékbecsés is széles körben ingyenessé válhat.

Hat olyan javaslatról döntött a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs, amely egyszerűbbé, gyorsabbá és olcsóbbá teszi a pénzügyek intézését - jelentette be Facebook oldalán Varga Mihály. A javaslatok a következők:

  • Ott ahol elektronikus pénztárgép működik lehetőség lesz az elektronikus fizetésre is (50-60 ezer új hely), több tíz milliárd forinttal csökkenti a készpénzhasználat,
  • elektronikus banki ügyintézés kiterjesztése, akár évi 2 millióval is csökkenhet a személyes ügyintézések száma,
  • ugyanez vonatkozik a földhivatalokra is, évente 130 ezer ügyben egyszerűsödhetik az eljárás (ingatlanszerzés, hitelfelvételi ügyek)
  • széles körben válhat ingyenessé az ingatlanok értékbecslése is, az ügyek egy harmadában erre a célra létrehozott adatbázis segítségével végezhetnék el a bankok, az ügyfeleknek ez 30-50 ezer forint közötti megtakarítást érhet el,
  • az ingatlanügyekben a közjegyzői közreműködés is felgyorsul, és egyszerűsödik, évi 60-70 ezer ügyfélnek jelent több tízezres megtakarítást,
  • a banki digitális dokumentum-kezelés bevezetésére pedig a 6,5 millió bankszámlával rendelkező magyar ember nagyobb biztonsága érdekében van szükség.
Ezeket az intézkedéseket rövid időn belül bevezetjük

- zárta bejelentését Varga Mihály.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked