11 °C Budapest

Tokio 2020: végleg eldőlt az olimpia sorsa?

MTI
2020. augusztus 5. 15:01

A koronavírus egy év múlva is jelen lesz még a világban, ám azzal együtt is meg kell rendezni a tokiói olimpiát a szervezőbizottság elnöke szerint.

"Nem tudom, hogy jövőre milyen lesz a járványhelyzet, de kicsi az esélye, hogy akkorra magunk mögött tudhatjuk majd. Viszont fontos megtartani az olimpiát az emberek miatt, akiknek együtt kell élniük a vírussal" - idézte Muto Tosirót, az szb első emberét szerdán a The Financial Times. Az elnök néhány napja azt is elmondta egy nyilatkozatában, hogy ha egy ilyen helyzetben sikeresen lebonyolítják az olimpiát, azzal példát állíthatnak más globális események elé, s ez lehet a Tokió 2020 igazi öröksége.

A világjárvány teljesen felborította a sportvilág megszokott rendjét és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) egy évvel el kellett halasztania a nyári játékokat. Az utóbbi időben többen már azt is felvetették, hogy a koronavírus miatt jövőre sem lehet majd sort keríteni a világ legnagyobb multisport rendezvényére, a japán szervezők, a helyi kormány és a NOB ugyanakkor elkötelezett a rendezés mellett.

Thomas Bach, a NOB elnöke kedden a Reutlingen Generalanzeiger című lapnak éppen az utóbbi időben megszaporodott, pesszimista hangvételű cikkekre, véleményekre reagálva arról beszélt: szerinte most teljesen felesleges találgatásokba bonyolódni azzal kapcsolatban, hogy jövőre ilyenkor meg tudják-e rendezni az olimpiát vagy sem.

"Azt sem tudjuk jelenleg, hogy holnap kimozdulhatunk-e otthonainkból. Előbb inkább dolgozzunk, csak időt vesztegetnénk a spekulálással" - fogalmazott Bach, aki szerint az olimpiának és lebonyolításának alkalmazkodnia kell a jelenlegi krízishelyzethez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem