Több mint 16 ezer szülő kérte, hogy ne kelljen még iskolába mennie a gyereknek

2021. február 23. 20:04

Több mint 16 ezer szülő kérelmezte, hogy gyermeke maradhasson még az óvodában. Az Emmi honlapján megjelent összegzésből kiderült, hogy ezek többségét pozitívan bírálta el az Oktatási Hivatal. 237-en kérelmezték hogy a gyerekük hatéves kora előtt elkezdhesse az iskolát.

Lezárultak az idei tankötelezettségi eljárások, az Oktatási Hivatalhoz 16 480 halasztási kérelem érkezett január közepéig, amelyek többségét már elbírálta a hivatal. A meghozott döntések 96 százaléka helyt adott a szülők kérelmének, és lehetővé tette további egy évre a gyermekek óvodai nevelésben való részvételét. Szakértő kirendelésére csak az eljárások mintegy felében volt szükség - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma a honlapján.

A tankötelezettség korábbi megkezdését 237 esetben kérelmezték, a hivatal ezek többségének is helyt adott; így a gyerekek 6. életévük betöltését megelőzően már iskolába járhatnak. Az Országgyűlés döntése értelmében 2020 januárjától csak a szülő vagy gyám kérelme alapján, szakmailag indokolt esetben maradhat a 6. életévét betöltött gyermek az óvodai nevelésben. Határoztak arról is, hogy a 3. életévüket már betöltött gyermekek legfeljebb egy évre, a kormányhivatal döntése alapján kaphatnak felmentést az óvodába járás alól - emlékeztet az Index.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm