Tízezreket kaphatnak havonta a magyar családok: mutatjuk, kinek jár az ingyenpénz

MTI2019. augusztus 9. 19:30

Tízezer embernek segíthet visszatérni a munkaerőpiacra a havi legfeljebb 40 ezer forintos bölcsődei támogatás - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1-en.

Marczinkó Zoltán azt mondta, a támogatást azok a családok kaphatják meg, amelyek húszhetesnél idősebb gyermeküket helyhiány miatt nem tudják államilag finanszírozott bölcsödében elhelyezni, ezért a munkavégzés idejére magán, munkahelyi vagy minibölcsődei szolgáltatást kell igénybe venniük.

A jogosultság feltétele az is, hogy az igénylő rendelkezzen bankszámlával, valamint felhasználója legyen az ügyfélkapunak, az igénylést ugyanis azon keresztül kell elektronikusan elküldeni - tette hozzá.

Ismertette, a támogatás összege maximum 40 ezer forintig a bölcsődei szolgáltatás teljes ára, azon felül a különbözetet a szülőnek kell állnia. A támogatás átmeneti segítséget nyújt, csak addig érhető el, amíg kialakítják a családvédelmi akcióterv részeként bejelentett új bölcsődei helyeket - mondta a helyettes államtitkár.

Címkék:
otthon, támogatás, bölcsőde, dolgozók, szülők,