2020. július 4. szombat Ulrik

Te tudod, mivel fűtik az Állatkertet? Erre kevesen gondolnának


Október 15-én indította el a fűtést a FŐTÁV Zrt. a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A trópusokról érkezett állatoknak a Széchenyi Gyógyfürdő termálvízének hője biztosítja a szükséges meleget.


Mint arról a FŐTÁV Zrt. a Pénzcentrumot tájékoztatta, Budapesten a panelépületeken kívül távhővel fűtenek több ismertebb intézményt is, mint például a Parlament épületét, a Művészetek Palotáját, a Danubius Hotel Gellértet vagy a Papp László Sportarénát.

Magyarország legnagyobb hőszolgáltatója Budapesten közel 240 ezer lakásban és 7 ezer egyéb, ipari fogyasztónak biztosítja a fűtést és a használati melegvíz-ellátást. A FŐTÁV Zrt. legfontosabb stratégiai célja az, hogy a felhasználók igényeinek megfelelő hőenergiát a lehető leggazdaságosabban biztosítsa. Éppen ezért, részben pályázatokból és részben saját forrásból folyamatosan fejleszti, korszerűsíti szolgáltatásait.

A hőenergia előállítása során törekszenek a megújuló források részarányának növelésére és a hatékonyság fokozására. A cég tájékoztatása szerint tavaly fejezték be a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű területén működő hőkiadó állomás kapacitásának bővítését, hogy a kommunális hulladék elégetéséből nyert hőmennyiséget jobban tudják hasznosítani. A távfűtés előnye a hosszú távú árstabilitásból eredő kiszámíthatóság, a nagyfokú szolgáltatás-biztonság, az alacsony üzemeltetési költség, valamint hogy jelentősen hozzájárul a környezetvételemhez, a tiszta levegőhöz és a fenntartható fejlődéshez.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk