11 °C Budapest

Tarolt a bejgli: ezek a hungarikumok ízlettek a legjobban a Mikulásnak idén

2019. december 26. 17:32

December 21-én bezárt az ország legnagyobb karitatív akciója a Mikulásgyár, amelyet a finn Mikulás nyitott, aki ezt követően Budapestről vidékre utazott, kórházakat, iskolákat látogatott meg, több ezer gyermekkel találkozott. Látogatásai során végigkóstolta a magyar kulinaritás különlegességeit, és nem csak a bejglit és a szaloncukrot. Mutatjuk, mi ízlett neki a legjobban.

A finn Mikulásnak nagyon ízlett a magyar kenyér, amelyet egy Miskolci kézműves pékség tett a vendég puttonyába, megkóstolta a Tisza-tavi Vastagkolbászt is, amely a Mikulás kísérőinek is nagyon ízlett. Számos más hungarikumot is megkóstolt a Mikulás: kimondottan ízlett neki a szaloncukor és a bejgli. Ajkai útján a Kristály Cukrászda mákos bejglije ízlett neki a legjobban, Veszprémben pedig a diósat is kipróbálta.

Budapesten pedig egy Space Cake-et, azaz "űrhajós" süteményt kapott a Mikulás, amelyet egy nemzetközi versenyre késztettek magyar szakemberek. A hazai sütemény egy design projekt keretében született, ahol az egyik magyar szakember azt a feladatot választotta, hogy újragondolja a NASA "arculatát".

Összességben mintegy száz kiló hungarikum került a finn Mikulás csomagjába, ezek többségét meg is kóstolta kísérőivel együtt. A finomságokat azonban nem ő ette meg, hanem a Mikulásgyár segítségével szétosztotta a rászoruló gyerekek között.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem