2020. szeptember 25. péntek Eufrozina, Kende

Szegények a magyarok: csak így van pénzünk korszerűsítésre


A hitel nem helyettesíti a támogatást a lakásfelújításnál, a családok 87 százalékának nincs elegendő megtakarítása vagy jövedelme ahhoz, hogy vissza nem térítendő támogatás nélkül vágjon bele energiahatékonysági korszerűsítésbe - mondta a Magyar Nemzetnek a Magyar Energiahatékonysági Intézet programigazgatója.


A lap szerdai számában megjelent cikk szerint Szalai Gabriella elmondta, a tapasztalatok alapján a lakosság nagy része óvakodik a kölcsönök felvételétől, miután nem bíznak a bankokban és sokan még mindig nem állnak jól anyagilag. Így nem valószínű, hogy sokan vesznek fel hitelt a Magyar Fejlesztési Bank 110 milliárd forintos, csaknem nulla százalékos kamatozású lakossági hitelprogramjában, amelynek kidolgozására a bank megbízást kapott a kormánytól és amely kiváltja a korábban beígért vissza nem térítendő lakáskorszerűsítési támogatást.

Ebből kiderül, hogy a kormány végleg szakítana a korábbi gyakorlattal, amikor az épületek energetikai felújítására vissza nem térítendő támogatásért lehetett pályázni. A magyar épületállomány rendkívül elavult energiahatékonysági szempontból, a 4,3 milliós magyarországi lakásállomány mintegy 70 százaléka szorulna modernizálásra.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Kíváncsi vagy, mennyiért vehetsz fel 2 millió forint személyi kölcsönt? Segítünk! Kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó