19 °C Budapest

Súlyos bejelentés Lagzi Lajcsitól: erre senki sem számított

2016. március 2. 16:31

Elege lett Lagzi Lajcsinak az őt ért támadásokból, ezért azt fontolgatja, hogy családjával külföldre költözik. Az indulótőkét eladott ingatlanjaikból fedezné a család, az viszont kérdéses, hogy vajon számoltak-e azzal, hogy külföldön nem nagyon volt mostanában rezsicsökkentés.

Meglepő bejelentést tett Lagzi Lajcsi: a közműlopási ügybe keveredett mulatóssztár megszabadulna ingatlanaitól, és egy időre külföldre költözne a feleségével és gyerekeivel.

Felmerült bennünk, hogy a lelki sérülések miatt, amelyek itt értek bennünket, elmegyünk egy időre. A gyermekeim akár egy-két évet külföldi gimnáziumokban is tanulhatnának. Külföldön nyilván nem egy kétszáz hektáros kúriát vennénk vagy bérelnénk. Egy lakás bőven elég lenne, három-négy szobás... Mindezek eredményeként az is felmerült bennünk, hogy eladjunk itthon néhány ingatlant

- nyilatkozta a Borsnak Lajcsi.

Nem Lajcsi az egyetlen...

Lajcsiék döntése nem példa nélküli; egyre több híresség dönt ugyanis úgy, hogy inkább külföldön folytatja. Varnus Xavér például nemrég jelentette be, hogy végleg itt hagyja Magyarországot, de régóta külföldön dolgozik Noszály Sándor, Frei Tamás, Bódi Sylvi, az exmegasztáros Talán Attila, és Király Viktor, valamint Mihalik Enikő, és Palvin Barbi is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

Na persze nem csak a hírességek döntöttek az elmúlt időszakban a távozás mellett; az elmúlt években ugyanis ennél jóval nagyobb visszhangja volt a magyar munkavállalók tömeges elvándorlásának. A statisztikák jól mutatják, hogy amíg Magyarországon csökken a népességszám, addig Európa országaiban egyre csak növekszik a magyarok aránya.

A legfrissebb adatok arról tanúskodnak, hogy legalább 600 ezer magyar dobbantott és kezdett új életet tőlünk nyugatabbara. A Nemzetgazdasági Minisztérium becslései szerint például az Egyesült Királyságot 300 ezer, Németországot 135 ezer honfitársunk választotta, de sokan élnek Svájcban, Hollandiában és Belgiumban is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezzel vajon számoltak Lajcsiék?

Na persze mielőtt bárki is költözésre adná a fejét - legyen szó egy magyar hírességről, például Lagzi Lajcsiról, vagy éppen egy átlagos magyar állampolgárról -, néhány dolgot azért nem árt számba venni. Ilyenek például többek között az, hogy milyen a helyi adórendszer, vagy a foglakoztatási politika, de nem szabad megfeledkezni fogyasztói árakról, köztük elsősorban a lakásfenntartási kiadásokról sem.

Ha pedig a lakhatási költségeknél tartunk - amely külföldön is az egyik legjelentősebb tétel a kiadások rendszerében -, sok magyar elfelejti, hogy az elmúlt években nem nagyon volt az Európai országokban rezsicsökkentés. Jól mutatja ezt fenti infografikánk is, amely szerint mind a lakossági villamos energia, mind a földgáz átlagára az egyik legolcsóbb nemzetközi összehasonlításban.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem