15 °C Budapest

Súlyos a helyzet: rengeteg gyereket sodort válságba a világjárvány, velük mi lesz?

MTI
2020. július 22. 10:33

A koronavírus-járvány még inkább súlyosbítja a gyerekek gondozásában tapasztalható válságot világszerte - figyelmeztetett az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) helyi idő szerint kedden közzétett tanulmányában.

Henrietta Fore, a szervezet igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy az oktatás járvány miatti akadozása számos esélyt elvesz a gyerekektől világszerte. Kiemelte, hogy a kora gyerekkorban elkezdett oktatás az az alap, amelyre a gyerekek fejlődése épül.

"A világjárvány éppen ezt az alapot sodorja veszélybe" - tette hozzá Fore. A UNICEF egy nem sokkal korábban közölt tanulmánya szerint világszerte legalább 40 millió gyerek esett ki a kora gyerekkori oktatásból a járvány miatti korlátozások következtében.

A kedden közzétett kutatásban a pandémia miatt meghozott korlátozások és a gyermeknevelés, valamint a kora gyermekkori oktatás kapcsolatát vizsgálták. Szerzői aláhúzták, hogy az iskolabezárások miatt sok családnak választania kellett a gyermekgondozás és a fizetett munka között, hozzátéve, hogy e dilemma a nőket jobban érintette, akik átlagosan háromszor annyi időt töltenek házimunkával, mint a férfiak.

A kutatás szerint a szegényebb országokban a korlátozások még nehezebbé tették a kisgyermekes családok életét, náluk ugyanis az iskolák más, létfontosságú szolgáltatásokat is biztosítanak, például az étkeztetést. A kutatás szerint 54 alacsony és közepes jövedelemmel rendelkező országban a 3 és 5 év közötti gyerekek mintegy 40 százaléka a családjában is ingerszegény környezetben nevelkedik értelmileg, érzelmileg és szociálisan is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem