2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Ruszó Tibi története jól példázza, mi a legnagyobb baj az oktatási rendszerrel


Ruszó Tibi sztorija megmutatja, hogyan kellene bánni egy gyerekekkel, ha kibújik saját közegéből, és belép a többségi világba. A roma tehetséggondozással foglalkozó szakember, Szőke Judit egy Facebook posztban elemezte az X-Faktor friss győztesének történetét - szúrta ki a hvg.hu.

Tibi a táborban képtelen volt megtanulni a dalok szövegét, a műsor készítői azonban nem adták fel és mindent elkövettek azért, hogy a fiatal fiú megbirkózzon a nehézségekkel.

Az iskolarendszer azonban egyelőre még nem így működik: "bemegy a gyerek a rendszerbe, öt perc alatt eldöntik, hogy ez neki nem fog menni, le van maradva társaitól, nem bírja a tempót, otthonról hozott hátrányai kezelhetetlenek."

Az X-faktor viszont nem ejtette, valószínű azért, mert neki volt a legerősebb sztorija, amit csúcsra lehet majd járatni, érts könnyek, izgulás, a legkisebb fiúért össznépi és kisebbségi összefogás.

 

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.