2020. január 24. péntek Timót

Ruszó Tibi története jól példázza, mi a legnagyobb baj az oktatási rendszerrel


Ruszó Tibi sztorija megmutatja, hogyan kellene bánni egy gyerekekkel, ha kibújik saját közegéből, és belép a többségi világba. A roma tehetséggondozással foglalkozó szakember, Szőke Judit egy Facebook posztban elemezte az X-Faktor friss győztesének történetét - szúrta ki a hvg.hu.

Tibi a táborban képtelen volt megtanulni a dalok szövegét, a műsor készítői azonban nem adták fel és mindent elkövettek azért, hogy a fiatal fiú megbirkózzon a nehézségekkel.

Az iskolarendszer azonban egyelőre még nem így működik: "bemegy a gyerek a rendszerbe, öt perc alatt eldöntik, hogy ez neki nem fog menni, le van maradva társaitól, nem bírja a tempót, otthonról hozott hátrányai kezelhetetlenek."

Az X-faktor viszont nem ejtette, valószínű azért, mert neki volt a legerősebb sztorija, amit csúcsra lehet majd járatni, érts könnyek, izgulás, a legkisebb fiúért össznépi és kisebbségi összefogás.

 

Címlapkép: Getty Images

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS