6 °C Budapest

Riadót fújt a meteorológiai szolgálat: óvatosan az utakon

2019. január 2. 09:00

A Sopron-Szeged vonalon  nagyon erős szélre kell számítani. Havazás, hózápor és kemény mínuszok várhatóak.

Szerdán nap közben felhőátvonulásokra számíthatunk, a gyorsan vonuló gomolyfelhőkből elszórtan zápor, hózápor, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északnyugati szél a Sopron-Szeged széles sávban viharossá fokozódik, de zápor, hózápor közelében bárhol előfordulhatnak átmeneti viharos széllökések. Ugyanakkor északkeleten legfeljebb élénk széllökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Este a váltózóan felhős égből néhol hózápor kialakulhat. A Dunántúlon, a Duna-vonalában és a Duna-Tisza közén viharos lesz az északnyugati szél. Késő estére -2, +2 fokra hűl le a levegő. A hajnali hőmérséklet -6, -1 fok között alakul.

Az ország nagy része érintett
Ma délutántól, estétől egy-egy hózápor környezetében néhány centi hó hullhat, erre nagyobb esély a magasabban fekvő részeken van. Néhol zivatar előfordulhat, elsősorban a délutáni órákban. A Sopron - Szeged vonal széles sávjában viharossá 60-85 km/h) fokozódik az északnyugati szél. A 70 kilométer per óra feletti széllökések a Dunántúlon lehetnek gyakoribbak.
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem