21 °C Budapest

Rengeteg gyereket fognak otthon a vírus miatt: így igazolhatják a suliban a hiányzást

2021. március 3. 16:50

Rohamosan terjed Magyarországon a koronavírus: elértünk a járvány harmadik hullámának közepét. A mutáns vírusok egyre agresszívebben támadnak, és egyre fiatalabb korosztályokat dönt le a lábáról, már a gyerekeket is: van olyan iskola, ahol a tanulók 60 százaléka hiányzik, megfertőződtek. Éppen ezért sok szülő úgy dönt, nem engedi közösségbe az általános iskolás korú gyermekét, de vajon hivatalosan hogyan igazolhatják a távollétet?

Ahogy azt egyre több helyről halljuk, a járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk jelenleg: egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. A koronavírus új változatai gyorsabban a terjednek nem csak a felnőttek, de a gyerekek körében is, vannak iskolák, ahol már a tanulók 60 százaléka hiányzik, és a pedagógusok jelentős része is betegállományban van.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint, ha a kormány nem hoz azonnali intézkedéseket, a szülők veszik kézbe az irányítást, mert féltik a gyerekeket, nem engedik őket iskolákba. A tavaszi szünetig az általános iskolákban is digitális oktatást kellene bevezetni, a szülőknek pedig 100 százalékos táppénzt fizetni, hogy otthon tudjanak maradni. Szükség lenne a pedagógusok mielőbbi oltására is - fejtette ki az elnök, Szabó Zsuzsa.

A szakszervezet levélben fordult a köznevelési államtitkársághoz, azt kérik, hogy az egyre súlyosabb járványhelyzet miatt minél hamarabb hozzanak döntést az iskolák ügyében.

Amíg arra várnak, a napokban egyre több olyan iskoláról hallani, ahol a járvány miatt a bezárás mellett döntöttek - számolt be a 24.hu.

De milyen lehetőségei vannak annak a szülőnek, aki ilyen körülmények között nem szeretné iskolába küldeni a gyermekét. Először is fontos tudni, hogy a hiányzások lehetséges igazolásának módjait minden esetben az intézmények és nem a fenntartó szabályozza:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Ahiányzások igazolását a hatályos jogszabályok által megszabott kereteken túl a köznevelési intézmények házirendje szabályozza részletesen és tételesen. A szülők által igazolható napok számáról nem rendelkezik jogszabály, azt a fentiek alapján a házirend határozza meg. A fenntartónak ezzel kapcsolatban nincs döntési joga


-válaszolta megkeresésünkre a Belső-Pesti Tankerület Sajtóosztálya. Ez annyit jelent, hogy az a szülőnek, aki félti a gyermekét, és nem szeretné iskolába küldeni, annak érdemes felvenni a kapcsolatot az intézmény vezetőségével, és egyeztetni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem