Rengeteg család utalta rossz számlára a rezsit januárban

2016. január 27. 13:00

Mivel rengeteg magyar család figyelmét kerülte el, hogy az ELMŰ szolgáltatóváltása miatt új bankszámlaszám van a villanyszámlákon, így sokan rossz helyre utalhattak januárban.

Sok ELMŰ ügyfélnek nem tűnt fel januárban, de a szolgáltatóváltás - amiről egyébként a Pénzcentrum is beszámolt még a múlt év végén - miatt nemcsak a díjbekérők feladója változott (az új szolgáltató az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.), hanem a kedvezményezett bankszámlaszáma is.

Emiatt értesüléseink szerint bőven akadtak olyanok, akik rossz számlaszámra utalták ebben a hónapban a rezsit!

Nem kell azonban megijedni, a legtöbb esetben ugyanis a korábbi és az új szolgáltató megoldja (vagy már meg is oldotta) a felhasználók figyelmetlenségéből adódó kellemetlenséget. Nézzük az egyes eseteket:

  • Akik sárga (fehér) csekkel fizettek: függetlenül attól, hogy valamelyik okos alkalmazással, automatánál, vagy a postán sorba állva fizettek eddig, nekik nincs semmi dolguk. Az új szolgáltató által kiállított csekken ugyanis természetesen a helyes számlaszám van.
  • Akik csoportos beszedésen voltak: Itt a legegyszerűbb a helyzet, a villamos energiáról szóló törvény értelmében ugyanis szolgáltatóváltás esetén lehetőség van a csoportos beszedési megbízások átadására is. A Pénzcentrum értesülései szerint ez az ELMŰ esetében is megtörtént: a legnagyobb bankoknál zökkenőmentes volt az átállás, de a kisebb pénzintézeteknél, takarékoknál érdemes lehet utánanézni a megbízásunknak. Ahol nem sikerült az átállás, a régi szolgáltató természetesen már nem fog leemelni összegeket a számlánkról; de ha nem intézkedünk, könnyen fizetési felszólítás landolhat a postaládánkban, melynek feladója az új szolgáltató lesz.
  • Akik eseti utalással fizettek: A Pénzcentrum értesülései szerint azoknál, akik figyelmetlenségből a régen megszokott számlaszámra utaltak, extra díj felszámolása nélkül továbbítják az új kedvezményezett felé a befizetett energiadíjat. Na persze csak abban az esetben, ha minden fizetőazonosító helyesen volt feltüntetve az utalás során. Arról nincs információnk, hogy ezt meddig hajlandóak megtenni, tehát mindenképp állítsuk át a kedvezményezettet. A hátralékos fogyasztókra azonban ez nem vonatkozik, nekik újra el kell utalniuk a számlázott tételt, a rossz helyre utalt összeget pedig később maradéktalanul jóváírják számlájukon.
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem