14 °C Budapest

Ravasz tolvajok portyáznak az utakon: ezzel a módszerrel fosztják ki az autódat

2018. december 31. 13:00

Már nincs sok hátra ebből az unalmasnak korántsem nevezhető évből, az elmúlt 365 napban is rengeteg fontos, érdekes vagy esetleg sokkoló hírt olvashattatok itt, a Pénzcentrumon, most pedig összeszedtük 2018 legjeit! Volt itt minden, mint a búcsúban: a giganyugdíjtól kezdve a forintérméken és a veszélyes gyógyszereken át az elitiskoláig. Íme a Pénzcentrum 2018-as TOP10-es listája!

Több mint 140 ezren a Pénzcentrumtól tudták meg, hogy mely vérnyomáscsökkentőket vonták ki a forgalomból. Még júliusban szedtük össze azt a 27 gyógyszert, amelyeknek felfüggesztették a forgalmazását, mert felmerült, hogy minőségi hibás lehet az érintett készítmények gyógyszer-hatóanyaga. Valamennyi érintett gyógyszer tartalmazza a valzartán nevű vérnyomáscsökkentő hatóanyagot, és egy részükben emellett van hidroklorotiazid (HCT) nevű vízhajtó hatóanyag is.

Tavasszal arra hívtuk fel a figyelmet, hogy egy régi trükk még mindig hódít az autófeltörők körében, ezt a cikket is több mint 100 ezren elolvasták. Évek óta kedvelt trükk, hogy valamilyen megtévesztéssel megállásra késztetik az autóst, majd figyelmét elterelve eltulajdonítják értékeit a gépkocsijából. Alább újra elolvashatod, pontosan mire kell figyelni!

Foglalkoztunk azzal is, hogy sorra mondanak fel a magyarok, ám miközben az álláshirdetések száma egyre gyarapszik, az is kiderül, hogy a jelentkezés jóval visszafogottabb. Felmerül a kérdés: hogyan lehet vonzóbbá tenni egy munkahelyet egy munkavállaló számára? Mivel lehet elnyerni egy potenciális dolgozó bizalmát és leginkább hogyan lehet megtartani a jó munkaerőt? Ezekre kerestük a választ az alábbi cikkben, amit több mint 90 ezren olvastak.

Ha már autózás: 2018-ban azt is összeszedtük, hogy mely autókat lopják el a leggyakrabban - ez a lista is több tízezer emberhez jutott el. Ebből megtudhatod, hogy a te kocsid szerepel-e a bűnözők kedvencei között.

Bemutattuk az ország legszegényebb nyomortelepüléseit is: kiderül, hogy a jól kereső kevesek húzzák fel az átlagot. Amennyiben földrajzi bontásban vizsgáljuk a jövedelmi viszonyokat, még aggasztóbb a kép. A legszegényebb magyar településeken élők gyakorlatilag vegetálnak.

Rátaláltunk azokra, akik 35 ezres órabérért dolgoznak: a coachok száma az utóbbi években látványos növekedésnek indult, nem csak külföldön, Magyarországon is. Nem csoda, egy év alatt meg lehet szerezni a szükséges képzést, igaz, nem olcsó mulatság, viszont igazán csábítóak az óradíjak. Erre is több mint 90 ezren voltak kíváncsiak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Arra is fény derült 2018-ban, hogy milyen trükkel tarolnak Magyarországon a nagy boltláncok. A Pénzcentrum megkérdezte a lakberendező, illetve barkács óriás IKEA-t és Praktikert, hogy ők például mire használják a cselt. A választ az alábbi cikkben találod!

Kevesen lépik meg, pedig egyszerű út vezet a giganyugdíjhoz: 2018-ban ezt is bemutattuk. Több mint nyolcvanezren olvasták, hogy az állami nyugdíjrendszer néhány évtized múlva már nem lesz képes tisztes megélhetést nyújtani az akkori nyugdíjasoknak. Elengedhetetlen tehát, hogy mindenki saját magának tegyen félre nyugdíjas éveire: a Pénzcentrum pedig több megtakarítási formát is ajánlott.

Rengeteget foglalkoztunk a forintérmékkel, például azzal, amely 250-szer többet ér, mint amennyi rá van írva. A különleges 10-es annyira ritkaságszámba megy manapság, hogy még a forgalmat megjárt darabjai is érhetnek akár 2000-2500 forintot. Más értékes érméket is találtunk, megírtuk, mire kell figyelni!

Elmentünk abba az iskolába, amelybe a budapesti elit járatja a gyerekét: tandíj ugyan nincs, de a túljelentkezés nagyjából tízszeres. Erős közösséget építenek, a gyerekeket együttműködésre nevelik, van robotika és pszichológia szakkör is. A közoktatási rendszerre gyakorolt hatásuk sem lebecsülendő, innen indult ugyanis az egykor sok helyen elterjedt fakultációs rendszer, amelynek keretein belül a diákok a 11. és 12. évfolyamon emelt óraszámban tanulhatják a nekik fontos tárgyakat. Az igazgatónő interjút is adott a Pénzcentrumnak, amit több mint nyolcvanezren olvastak el!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem