2018. január 17. szerda Antal, Antónia

Pokollá teszi a gyereked az éjszakád? Hét lépésben itt az ingyenes megoldás

Rengeteg szülő küzd azzal, hogy a gyereke nem hajlandó egyedül aludni a szobájában, vagy ha el is alszik egyedül, az éjszaka folyamán átoson a szülői szobába, és ott éri a reggel. Mutatunk egy hétlépéses módszert, amelynek segítségével rászoktathatod a gyerekedet arra, hogy egyedül aludjon. A legjobb az egészben, hogy a módszer megvalósítása ingyen van, bár türelem az kell hozzá.

Sokan alszanak együtt gyermekeikkel, és van, akiket ez egyáltalán nem zavar. Amennyiben te nem ehhez a csoporthoz tartozol, de rendszeresen melletted ébred a gyereked, akkor mutatunk egy módszert, amellyel elősegítheted, hogy ez megváltozzon.

1. Magyarázd el, hogy mi következik

Először is, ne anélkül kezdj bele az alvási rutin megváltoztatásába, hogy nem beszéltél a gyerekeddel. Magyarázd el neki az életkorának megfelelő szinten, hogy mi lesz mostantól, ha éjszaka átjön a te szobádba.

2. Értesd meg vele, hogy mit szeretnél elérni

Főleg azt fontos elmagyarázni a gyerekednek, hogy ez nem egy átmeneti változás, hanem hogy mostantól ez lesz. Amennyiben megijedne a beláthatatlan időszaktól, változtasd olyan feladattá a saját szobában alvást, amit kezelni tud. Ilyen lehet, hogy csak akkor keljen fel az ágyából, amikor szólsz neki, vagy ha felébred és még sötét van, akkor aludjon tovább a saját ágyában.

3. Ellenőrizd, hogy jól érzi-e magát a szobájában

Vannak gyerekek, akik félnek a sötéttől, ilyenkor egy éjszakai alvólámpa vagy akár az előszobában égve hagyott villany is oldhatja a szorongást. További megoldás, hogy családi képeket teszel a falára, esetleg kikéred a véleményét a dekorációról, és az alapján rendezed be a szobáját, amit ő szeretne.

4. Napközben is töltsetek időt a hálószobájában

Ne csak akkor legyen napközben a szobájában, ha épp büntetésben van vagy ha már elküldted aludni, mert akkor csak negatív dolgokkal kapcsolódik össze a tudatában a hálószoba. Játssz vele a szobájában is, ne csak a nappaliban.

5. Aludj a szobájában néhány napot

Cserébe azért, hogy nem jön át a szülő szobájába éjszaka, aludj néhány estét vele, az ő szobájában. Ez segíthet a gyereknek abban, hogy amikor felébred este, akkor vissza tudjon aludni a saját ágyában.

Azonban ez az időszak ne tartson tovább két-három éjszakánál, különben ezt fogja megszokni, és csöbörből vödörbe estél.

6. Mindig vidd vissza őt a szobájába

Ha azt követően, hogy te már nem alszol a szobájában, még mindig átjön a szülői szobába éjszaka, ne hagyd, hogy ott maradjon. Nézd meg, hogy nem kell-e pelenkát cserélni, esetleg nem szomjas-e, majd kísérd vissza a szobájába. Az ágyába már egyedül másszon vissza, és várd meg a szobájában vagy az ajtaja előtt, hogy újra álomba essen.

Ha nem akarsz néhány napig a gyerekkel aludni, akkor az előző lépést akár ki is hagyhatod.

7. Maradj türelmes és következetes

Ha a gyereked hozzászokott, hogy a saját szobájában kezdi, de a tiédben fejezi be az éjszakát, akkor sokáig eltarthat mire ez megváltozik. Légy türelmes és következetes, azaz a hatos pontot addig ismételgesd, amíg már magától vissza nem alszik a szobájában, ha felébred.

Akár két hétre is szükség lehet ahhoz, hogy elkezdődjön a változás a gyerek alvási szokásaiban, így csak akkor kezdd el a folyamatot, ha megszakítás nélkül lesz időd végigcsinálni.

(HuffPost)

JÓL JÖNNE 5 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 5 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja (THM 10,66%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank (THM 10,90%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Cetelem és a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ezek az országok a világ legnagyobb sörfogyasztói

Ha sörivásról van szó, akkor a csehek verhetetlenek. Egy új tanulmány azt vizsgálta, hogy az egyes országokban mennyi sört fogyasztottak az emberek fejenként 2017 folyamán. Tavaly egy átlagos cseh 137,38...
 

Fogadjunk, hogy eddig te sem így használtad az alufóliát

A konyha a mindennapi életünk része, sokan mégis esve-kelve mozognak benne. Úgyhogy senkinek sem árthat egy kis felokosítás. Az alufólia például csodákra képes, de azért a bikinis sütemények is megérnek...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

01.18-01.24
Országos

Spar

01.18-01.24
Országos

Auchan

01.18-01.24
Országos

Interspar

01.11-01.17
Budapest

Spar

01.11-01.17
Országos

Aldi

01.11-01.17
Országos

Auchan

01.11-01.17
Országos

Tesco

01.11-01.17
Országos

  Ajánlatunk