2020. július 3. péntek Kornél, Soma

Pofátlanul élnek vissza a kiberbűnözők a koronavírus-járvánnyal: 5+1 tipp, hogy ne essünk áldozatul


Egyre több bűnöző használja ki, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet. Az otthon maradások számával párhuzamosan megemelkedett az igény az online streaming szolgáltatásokra is, azonban most kiemelten fontos, hogy csak megbízható oldalakat használjunk. Itt van 5+1 tipp, hogy ne essünk a kiberbűnözők áldozatául!

A jelenlegi koronavírus-járvány miatt, ezekben a hetekben az online streaming minden bizonnyal csúcsokat dönt, hiszen milliók maradnak a négy fal között, és keresik az otthoni szórakozási lehetőségeket. Ez várhatóan le fogja terhelni a streaming szolgáltatókat, és sokan más online forrásokat fognak keresni, hogy a kívánt tartalomhoz hozzáférjenek. Azonban a kedvenc streaming szolgáltatóink védett portálait elhagyva könnyen kerülhetünk kiberbűnözők kezei közé.

David Emm, a Kaspersky biztonsági szakértője szerint a következő tippeket betartva biztonságosan streamingelhetünk online:

  • 1. Ne kattintson véletlenszerű forrásokra, ragaszkodjon a megbízható forrásokhoz, például azokhoz a szolgáltatókhoz, ahol előfizetése van, és ilyenkor is mindig duplán ellenőrizze az URL-t, illetve a cég nevét, mielőtt bármit letölt. Az álcázott weboldalok sokszor szinte teljesen ugyanúgy néznek ki, mint a valódi honlapok.
  • 2. Mindig figyeljen oda a letöltött fájl kiterjesztésére. Ha letölt egy TV-sorozat részt, a fájlnév nem végződhet .exe kiterjesztéssel.
  • 3. Legyen nagyon óvatos a torrentekkel és mindig nézze meg a kommenteket. Ha a megjegyzések más témához kapcsolódnak, akkor valószínűleg rosszindulatú fájlt tölt le.
  • 4. Fordítson figyelmet a streaminghez használt eszközök védelmére, ellenőrizze, hogy mindig a legfrissebb operációs rendszerek és applikációk fussanak rajtuk.
  • 5. Soha ne kattintson olyan linkekre, amelyek egyes tartalmak bemutató előtti lejátszását ígérik.
  • +1 Lehetőleg hitelkártyát használjon és kerülje el, hogy a kártyaadatokat a streaming oldal lementse. Használjon egyedi, erős jelszavakat internetes fiókjaihoz.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Felmondási hullám a magyar munkahelyeken: ez már a poszt-covid szindróma?
Sokan, az eddig elégedettnek, stabilnak hitt emberek közül egyik napról a másikra mondanak fel munkahelyükön, teljesen meggondolatlanul.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk