2 °C Budapest

Pofátlanul élnek vissza a kiberbűnözők a koronavírus-járvánnyal: 5+1 tipp, hogy ne essünk áldozatul

2020. március 26. 13:30

Egyre több bűnöző használja ki, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet. Az otthon maradások számával párhuzamosan megemelkedett az igény az online streaming szolgáltatásokra is, azonban most kiemelten fontos, hogy csak megbízható oldalakat használjunk. Itt van 5+1 tipp, hogy ne essünk a kiberbűnözők áldozatául!

A jelenlegi koronavírus-járvány miatt, ezekben a hetekben az online streaming minden bizonnyal csúcsokat dönt, hiszen milliók maradnak a négy fal között, és keresik az otthoni szórakozási lehetőségeket. Ez várhatóan le fogja terhelni a streaming szolgáltatókat, és sokan más online forrásokat fognak keresni, hogy a kívánt tartalomhoz hozzáférjenek. Azonban a kedvenc streaming szolgáltatóink védett portálait elhagyva könnyen kerülhetünk kiberbűnözők kezei közé.

David Emm, a Kaspersky biztonsági szakértője szerint a következő tippeket betartva biztonságosan streamingelhetünk online:

  • 1. Ne kattintson véletlenszerű forrásokra, ragaszkodjon a megbízható forrásokhoz, például azokhoz a szolgáltatókhoz, ahol előfizetése van, és ilyenkor is mindig duplán ellenőrizze az URL-t, illetve a cég nevét, mielőtt bármit letölt. Az álcázott weboldalok sokszor szinte teljesen ugyanúgy néznek ki, mint a valódi honlapok.
  • 2. Mindig figyeljen oda a letöltött fájl kiterjesztésére. Ha letölt egy TV-sorozat részt, a fájlnév nem végződhet .exe kiterjesztéssel.
  • 3. Legyen nagyon óvatos a torrentekkel és mindig nézze meg a kommenteket. Ha a megjegyzések más témához kapcsolódnak, akkor valószínűleg rosszindulatú fájlt tölt le.
  • 4. Fordítson figyelmet a streaminghez használt eszközök védelmére, ellenőrizze, hogy mindig a legfrissebb operációs rendszerek és applikációk fussanak rajtuk.
  • 5. Soha ne kattintson olyan linkekre, amelyek egyes tartalmak bemutató előtti lejátszását ígérik.
  • +1 Lehetőleg hitelkártyát használjon és kerülje el, hogy a kártyaadatokat a streaming oldal lementse. Használjon egyedi, erős jelszavakat internetes fiókjaihoz.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem