16 °C Budapest

Őrület, mennyit kaszálhat Dallos Bogi az X-Faktorban mentorként

2019. április 21. 17:00

Sok érdekes témát tartogatott 2019 16. hete: számos népszerű, informatív írás jelent meg a Pénzcentrumon. Éppen ezért összeszedtük a legolvasottabb és legérdekesebb cikkeinket erről a hétről. Ha el akarod olvasni a teljes cikkeket, kattints a beszúrt linkre, vagy a képes ajánlókra!

Közeledik a húsvét, és a locsolkodásból befolyó összegek jelentős zsebpénz-kiegészítést jelenhetnek a kisfiúk számára, de gyakran a kislányok is kapnak ilyenkor pénzt a rokonoktól. Sokan már alig várják, sőt előre el is költik fejben a pénzt édességre, játékra. Az pedig már a szülő felelőssége, hogy megtanítsa gyermekeinek, hogyan bánjanak a pénzzel. A húsvét jó alkalom, hogy elbeszélgessünk a csemetékkel a pénzügyi tudatosságról, amikor már várják a húsvéti bevételt, és tudnak vele tervezni. Összeszedtünk néhány tanácsot, hogyan beszéljünk kisebb és nagyobb gyermekeinkkel a pénzről és a tudatosságról - részletek a cikkben.

Kerti munkákat terveztél a hétvégén, például elégetnéd a kertben felgyűlt hulladékot? Vagy csak bográcsoznál, grilleznél egyet a családdal, barátokkal? Jobban teszed, ha óvatos vagy: akár az otthoni szalonnasütőn, akár az erdőkben kijelölt tűzrakóhelyeken gyújtanál be, nagyon komoly bírság lehet a móka vége. Összeszedtük, mire kell figyelned.

Manapság divatos szóösszetétel az "okos otthon". De mitől lesz okos egy otthon, egyáltalán miként jó ez bárkinek? Megéri foglalkozni vele? A Pénzcentrum szakértő segítségével járta körbe a témát, és azt is megnéztük, lehet-e spórolni egy-egy beruházással.

Küszöbön a balatoni nyári szezon, és a vendéglátók már most kétségbe vannak esve, nem tudják még, lesz-e aki dolgozik majd a partmenti büfékben, éttermekben, szállóhelyeken. Hiába ígérnek több százezres, olykor milliós fizetéseket, képtelenség embert találni. De szakértők szerint kizárólag a csillagászati bérekkel nem lehet ma már hatékonyan toborozni, szemléletváltásra lenne szükség a tóparton és környékén. Részletek a cikkben!

Őrület, mi folyik a játékpiacon, ezen belül is a kerti kisházakat adják brutálisan drágán: akad olyan komoly faszerkezet is, ami félmilliónál is többe kerül. A műanyagból készült kisházak piaca elég széles, 20 és 300 ezer forint között szinte minden elképzelhető dolgot meg lehet venni.

Nagyon pörög az autópiac Magyarországon, a negyedéves rekord is megdőlt, és a Suzuki is újabb szintre emelte eladásait. A 20 legtöbbet eladott modell közül kettő is a japán gyártóé. Nagyot ment még a Ford és a Skoda is, és az is kiderült, hogy melyik volt a magyarok kedvenc autókategóriája.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Meglehetősen alacsony ma a kamatkörnyezet, nincs könnyű dolga így annak, aki a pénzének helyet keres. Aki havonta kis összeget tud csak félretenni, különösen nehéz helyzetben van. Korábban kézenfekvő volt a lakástakarék-pénztári megtakarítás, az állami támogatás megszűnése után azonban ennek hozama alig éri el a bankbetétek 1 százalék alatti kamatát. A nyugdíj-megtakarítások és biztosítások sem fialnak sokat - milyen megtakarítási forma marad tehát? Ezt járjuk körbe, és a kérdésre portfóliomenedzserekkel együtt keressük a választ.

Nem véletlen beszélünk egyre gyakrabban családtervezésről: a terhesség, szülés, és gyermeknevelés komoly anyagi megterhelést jelent a családoknak, amellyel előre kell kalkulálni. Egyre több opció kínálkozik a kismamák számára: választhatja az állami, ingyenes szülést - mely rengeteg kényelmetlenségnek teszi ki a családot -, szülhet fogadott orvosnál, vagy elmehet egy magánklinikára. De mekkora kiadásokkal kell számolnia annak, aki a magánegészségügyi szolgáltatás kényelmére, biztonságára vágyik? Ha már a terhesség is súlyos százezrekbe kerül, mennyit kérnek a magánszülésért? A Péncentrum piaci körképe szerint ráadásul az utóbbi időben jelentős drágulás történt a magánszülési ajánlatokat tekintve. Míg tavaly 600 ezer forint körül mozgott a legtöbb a szülési csomag ára, idén százezer forinttal is többe kerülhet ugyanaz a szolgáltatás.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm