2020. szeptember 25. péntek Eufrozina, Kende

Örömhír a családoknak: változás a családi pótléknál


Sokakat érintő változás jön augusztusban a családi pótléknál. A megszokottnál hamarabb érkezik az összeg. Mutatjuk a részleteket!

Már augusztusban megjönnek a szeptemberi családtámogatási ellátások: a gyes, a gyermeknevelési támogatás, és a családi pótlék.

A tanévkezdés különösen megterhelő a családok számára. A kormány döntése szerint úgy segítik ebben a helyzetben a családokat, hogy a szeptemberi családtámogatási ellátásokat már augusztusban kifizetik

- mondta el Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Egészen pontosan augusztus 27-ig érkeznek meg a támogatások a megszokott szeptember eleji kifizetések helyett. A következő ellátások rendben, október elején érkeznek majd.

Novák Katalin szerint az ingyenes étkeztetéssel egy két gyermekes családnál havi 15 ezer forintot spórolhat majd. Az ingyenes tankönyvekkel pedig tízezres tétel befizetése alól mentesülnek a szülők. De még így is hatalmas az anyagi teher szeptemberben a vállukon.

Mekkora összeg jön a családi pótlékkal?

Országszerte csaknem 1,8 millió gyermek után fizetnek a szülőknek családi pótlékot. A családi pótlék összege a gyermekek számától, a család szerkezetétől és a gyermek egészségi állapotától függ. Egy gyermek után 12 200 forintot utalnak, a legtöbbet a tartósan beteg gyermeket egyedül nevelő szülők kapják - havonta 25 900 forintot.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Kíváncsi vagy, mennyiért vehetsz fel 2 millió forint személyi kölcsönt? Segítünk! Kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó